Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bdijenje za djevojčicu

Ogorčeni stanovnici Blata blokirali promet: 'Novi ležeći su pljuska roditeljima'

Zagreb: Stanovnici Blata okupili se na mirnom prosvjedu i položili lampaše na mjesto nesreće
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/22
24.05.2019.
u 19:02

Vozač (33) je, podsjetimo, naletio na djevojčicu koja je u četvrtak navečer s ocem prelazila preko pješačkog prijelaza

Nakon teške prometne nesreće koja se dogodila u zagrebačkom naselju Blato, a u kojoj je poginula šestogodišnja djevojčica, tamošnji stanovnici organizirali su prosvjed. Oni su se u 19 sati okupili kod kanala kraj NK Blato, odakle je išao mimohod prema mjestu nesreće. Mještani su blokirali promet i održali bdijenje za djevojčicu. Molio se Oče naš i Zdravo Marijo.

Organizatorica prosvjeda Ana Bačura Vračević kazala je kako je postavljanje novih uspornika na cestu 'pljuska roditeljima'.

Zagreb: Stanovnici Blata okupili se na mirnom prosvjedu i položili lampaše na mjesto nesreće
1/19

– Nije li se to moglo jučer postaviti – zapitala se ona, a s njom su se složili brojni sumještani.

Na Karlovačkoj cesti postojali su 'ležeći policajci' no uklonjeni su jer su se neki mještani žalili kako im zbog njih pucaju fasade i prozorska stakla. Dan nakon velike tragedije, počelo je postavljanje novih uspornika...

Vozač (33) je, podsjetimo, naletio na djevojčicu koja je u četvrtak navečer s ocem prelazila preko pješačkog prijelaza. Vozaču je izmjereno 0,34 promila alkohola u krvi, a PU zagrebačka utvrdila je da se vozač nije približavao sigurnosnom brzinom pješačkom prijelazu.

Mještani su ogorčeni zbog tragedije koja se dogodila jer su više puta upozoravali na opasnost ceste.

– Vozači stalno jure, a cesta je dodatno opterećena zbog radova na rotoru. Svakodnevno idem s malom po tim zebrama. Vozači se prave mutavi, vide me s djetetom i rijetko koji hoće stati. Najbolje bi bilo ispred i iza svake zebre staviti ležeće policajce – rekla nam je ranije jedna stanarka naselja.

Komentara 24

SA
samoborka
18:26 24.05.2019.

Mozete svi vi svirati frulicu sa svojim demagogijama o poostravanju kazni i korekcijama zakona. Zakon je u Hrvatskoj zapravo za-konj, odnosno, mrtvo slovo na papiru i floskula za bedake i naivce. Sto vrijede zakoni kada ne vrijedi SUDSTVO koje bi ih trebalo objektivno, profesionalno i savjesno provoditi!? Mozete vi drljati zakone kakve hocete sve dok po nasim sudnicama sjede sutkinje (da,u nasim sudnicama je prevaga zena) koje su bahate, polupismene, podobne, umisljene i lijene do krajnjih granica..i koje niti zele a niti znaju provoditi zakone i pravdu.

Avatar navijač
navijač
20:08 24.05.2019.

Nema čak ni inicijala vozača . mora da je neki guzonjin sin.

PE
PetiElement
18:59 24.05.2019.

E, sad... nemojte po institucijama.... tamo su bili postavljeni ležeći policajci, dok se stanovnici nisu pobunili da im zbog toga pucaju fasade na kućama....(?!) Pa da im udovolje, maknuli su ih.. a sad ti isti važno prosvjeduju... jbg, ljudi su čudne biljke.. kako udovoljiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije