Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOM JOJ OPET POTOPLJEN

Ogorčena stanovnica Rudeša: Ovo nije prvi put, 15 godina upozoravam. Zašto ih plaćamo!?

Ana Cvetković
Foto: Hana Ivković
1/3
25.07.2020.
u 13:26

Oštećene su joj, kaže, dvije mašine, trosjed, bicikli, sušilica, komoda, dječji krevetić...

Obilna kiša potopila je sinoć mnoštvo podruma i domova, zbog čega je linija 193 bila preopterećena pozivima do dugo u noć. Jedna od stanovnica čiji je dom nastradao je i Ana Cvetković iz Rudeša koja nas je pustila u svoj dom kako bi nam pokazala štetu.

- Vertikalna odvodnja, dvije pumpe i nepovratni ventil u šahtu nisu bili dovoljni da voda ne bi probila voda. Ta voda je bila zapravo mulj, iz potoka i voda iz kanalizacije. Ovo nije prvi put. Događa se već 15, 20 godina. Poslala sam puno dopisa, bila sam na gradskoj skupštini i ništa nije riješeno - govori nam ova stanovnica Rudeša ogorčena na inertnu gradsku vlast. Pita ih kako bi se oni osjećali da im svaka dva mjeseca pliva stan od kojeg žive.

Oštećene su joj, kaže, dvije mašine, trosjed, bicikli, sušilica, komoda, dječji krevetić...

- Ovo je strašno. Ne samo za mene, nego i za cijeli Rudeš. Svaki mjesec primaju nadoknadu vodoopskrba i odvodnja, trebali bi se pobrinuti za ovo - kaže Cvetković.

Oborine nisu zadale glavobolje samo stanovnicima Rudeša. Sinoć su potopljene stotine objekata u cijelom Zagrebu, vodene bujice oštetile su i mnoge automobile, a stradala je i dječja bolnica u Klaićevoj koju je danas obišao i ministar Vili Beroš. 

Gradonačelnik je na izvanrednoj konfereciji kazao kako ne misli da je odgovoran zbog podbačaja komunalne infrastrukture jer se, kako kaže, radilo o prevelikim količina pa i da je sve bilo idealno, sustav ne bi izdržao. Štete su minimalne, dodao je.

Ključne riječi

Komentara 20

BU
burza
14:29 25.07.2020.

U rudesu se izgraduju velike stanbene zgrade sa 50 i vise stanova a kanalizacija nemoze to podnjeti kao i promet sve zakrceno a nema novih pravaca

NE
nečešrazbojniče
14:35 25.07.2020.

15 godina a gradonačelnik samo dela i ništa ne rješava iako je prirez lijep.

UM
Uman104
18:27 25.07.2020.

hebal vas Zagreb. drugdje u HR ne pada kiša i nema poplave ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije