Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ispričavamo se'

'Odvajamo sve, ali badava': Vrećice napunili, po njih nitko ne dolazi

Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/2
21.05.2019.
u 18:23

Žute vrećice poštari su počeli dijeliti 23. travnja. Svako kućanstvo dobilo je količinu za pola godine, odnosno po 13 vrećica od 60 litara. U vrećice odlažu se plastika i metal, točnije boce od jestivog ulja, octa, destilirane vode, sredstava za čišćenje, kozmetike, lijekova...

Ispričavamo se građanima ako je došlo do propusta. Vrećice koje su ostavljene pokraj spremnika za miješani otpad, interventno su pokupljene - odgovorili su nam kad smo prije sedam dana pitali Čistoću zašto ne odvozi potkraj travnja podijeljene vrećice za plastiku i metal.

Dali su nam i telefonski broj na koji Zagrepčani mogu javiti ako njihova vrećica još nije našla put do Čistoćina kamiona te obećali i da će “odmah nakon zaprimanja dojave organizirati sva potrebna postupanja nadležnih službi”. Što je za tu službu “interventno” skupljanje žutih vrećica i postupanje “odmah”, i dandanas pitaju se stanovnici Gornjeg Vrapča koji su, kako kažu, zvali i pitali, a pune vrećice još im uvijek stoje pokraj kanti za miješani komunalni otpad.

Reciklažno je predaleko

Provjeravali su dodatno raspored Holdingove podružnice na kojem piše kad su na redu za odvoz, govore, jer čudno im je bilo kako, ne jednu, nego već dvije subote po plastiku i metal koji su vrijedno odlagali nitko nije došao.

– Na letku koji smo dobili uz mjesečne račune za smeće piše da odvoz žutih vrećica počinje 1. svibnja, a po četvrti Podsused-Vrapče one se skupljaju svaku drugu subotu. I 4. svibnja, kao i prošli vikend, vrećice sam iznijela, a onda ih isto tako opet unijela u dvorište – govori nam Jasna Borović iz Ulice Josipa Barettija, koja je dosad napunila čak pet vrećica. Dvije su joj, govori, premalo jer ima puno ambalaže, što od mliječnih proizvoda, što od mesa, a kaže da ima i pse i mačke te da u vrećice odlaže i prazne limenke od njihove hrane.

– Čula sam da se može pripremiti više od vrećice svaka dva tjedna, pa sve odvajam. Ali da mi sad to stoji na dvorištu, suludo je. Reciklažno dvorište mi je u Španskom, daleko je – govori Jasna Borović i dodaje kako je sadržaj vrećica sad već počeo i smrdjeti. Ambalažu, kaže, opere, ali uvijek nešto u njoj ostane.

– Sad još to tako stoji, zamislite tek kako će biti po ljeti, kad bude toplije – kaže Jasna Borović.

Kante bi bile bolje

Muči to i njezinu susjedu Lenu Vrsalović.

– U kvartu ima dosta lutalica, psi i mačke idu uglavnom kamo žele. Ako vrećice ostanu vani dulje od nekoliko sati, bojim se da će ih životinje razderati i da će smeća biti po cijeloj ulici – kaže L. Vrsalović pa dodaje kako bi možda bolja opcija bile kante. U Holdingu su jučer rekli da se s odvozom “još uhodavaju”

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Grunf
Grunf
19:12 21.05.2019.

to je tamo hrpa nesposobnjakovića. Pravi primjer Bandićevih sposobnih umjesto podobnih

MA
maklin
08:07 22.05.2019.

Ćistoća se hvali na svom webu da imaju iskustva od 1425.godine, da dobro ste pročitali, ali oni se danas u 2019.godini još uvijek "uhodavaju". Onda neka se uhodavaju sa našim računima, NE šaljite ih do 2025.godine, radi uhodavanja.

MA
maklin
08:03 22.05.2019.

Oni ne žele raditi svoj posao. To ti je Bandićev resor, pa ti glasaj za njega i njegove EU zastupnice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije