Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Velikoj Kosnici

Održano Posavljačko-Turopoljsko sijelo

Posavljačko-turopoljsko sijelo
Foto: Hassan Haidar Diab
1/20
12.05.2014.
u 17:03

Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, kazao je za Večernji list da mu je drago što se ovako jedan kulturni događaj održava na području grada Velike Gorice, zahvalio se organizatorima te obećao da će grad Velika Gorica i ubuduće podržavat ovakve manifestacije

Pod pokroviteljstvom grada Velike Gorice, druge godine za redom u sportskom centru u Velikoj Kosnici održano je Posavljačko-Turopoljsko sijelo na kojem su prikazane dvije kulture naroda koji žive u Turopolju, Bosanskih Hrvata i Turopoljaca. Prikazani su običaji pjesme plesa i narodnih nošnji ovih krajeva.

Prigodnom programu uz kulturno umjetnička društva uz mnogobrojne uzvanike nazočni su bili gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić i saborski zastupnici Vesna Fabijančić Križanić, Goran Beus Richembergh te mnogo poznatih iz kulturnog i društvenog života u Turopolju. 

Gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić, kazao je za Večernji list da mu je drago što se ovako jedan kulturni događaj održava na području grada Velike Gorice, zahvalio se organizatorima te obećao da će grad Velika Gorica i ubuduće podržavat ovakve manifestacije kao što je Posavljačko-Turopoljsko sijelo.

- Želja mi je da ovaj projekt zaživi i da preraste u festival koji će svake godine bit bogatiji kulturnim programom i tradicijom dvaju naroda Bosanskih Hrvata i Turopoljaca na zadovoljstvo svih građana Velike Gorice i grada Velike Gorice kao domaćina ovakvog kulturnog događaja, kazao je za Večernji list organizator i predsjednik udruge Turopoljska tradicija Filip Margić. 

Na sijelu su nastupili: KUD Rodna Gruda Iz Dugog Sela, KUD Čiče Novo Čiče, KUD Izvorni običaji iz Zagreba, KUD Šćitarjevo iz Šćitarjeva, KUD Turopoljska Zvona iz Velike Gorice, a Niko Zeka Brnjić i Ilija Križić pjevali su izvorne Bosanske pjesme, dok su na izvornim instrumentima svirali Šargija - Marjan Martić, violina -Ivan Grgić Lapa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije