Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVAN ŽIVOT

Održan drugi po redu „Trkački kamp START“ za osobe s amputacijom

Trkački kamp START
Foto: Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije
1/9
27.05.2019.
u 18:06

Petnaest osoba s amputacijom donjih ekstremiteta tijekom ove sportske manifestacije imalo je priliku učiti trčati sa suvremenim ortopedskim pomagalima

Manifestacija "Trkački kamp START" organizirana od Udruge osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije proteklog je vikenda već drugi put po redu održana na Zagrebačkom velesajmu i na Jarunu.

U toj sportskoj manifestaciji nastoji se osobe s amputacijom donjih ekstremiteta učiti trčati, a podršku im u tome daju poznati atletski treneri, trkači, fizioterapeuti i drugih.

Foto: Udruga osoba s amputacijom udova Grada Zagreba i Zagrebačke županije

- Odličan je osjećaj trčati sa suvremenim protezama. S nama su bili treneri koji su nam pomogli i svatko je od nas dao sve od sebe koliko je mogao. Imam samo riječi hvale za trkački kamp koji će zasigurno osvijestiti javnost o važnosti ovakvih inicijativa - rekao je jedan od sudionika kampa Marijan Pervan.

Cilj kampa je približiti osobe s amputacijom udova tjelesno aktivnom životu uz isticanje edukacije koju im mogu pružiti atletski treneri, fizioterapeuti te ortopedski tehničari. Osobe s amputacijom svakodnevno se susreću s poteškoćama u ostvarivanju različitih prava, obrazovanju i osposobljavanju za rad, zapošljavanju, prostornim i komunikacijskim preprekama, stoga je važno senzibilizirati javnost, ali i donositelje politika o njihovim potrebama.

- Možemo biti samo ponosni što smo na Trkačkom kampu START ponovno okupili sudionike sa zaista inspirativnim pričama te zahvaljujem svima koji su dali svoj doprinos da se njihovi trkački snovi ostvare. Ovom inicijativom želimo poručiti kako je tjelesna aktivnost potrebna svima i pokazati na koji način tehnologije, odnosno suvremena ortopedska pomagala, mogu omogućiti osobama s amputacijom da se uključe u zajednicu. Želimo apelirati na donositelje politika da konačno na listu ortopedskih pomagala uključe aktivna pomagala koja će omogućiti osobama s amputacijom da normalno funkcioniraju na poslu, u obitelji, sportu i u zajednici - kazala je predsjednica udruge i višestruko nagrađivana paraolimpijka Ana Sršen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije