Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKORDAN ODAZIV

Održala se omiljena noćna utrka: Zagrebački noćni cener trčalo 3000 ljudi

8. Zagrebački noćni cener na ulicama grada
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/15
03.11.2019.
u 21:38

Mađarka Tünde Szabó bila je najbrža koja je prešla 10 kilometara, i to u impresivnih 37 minuta i 15 sekundi, odnosno pri brzini od 16 kilometara na sat.

Na zvuk pištolja, i uz bodrenje navijača, gotovo 3000 trkača krenulo je sa Zrinjevca u osmu po redu utrku Zagrebački noćni cener. Ruta dugačka 10 kilometara i ove godine prolazi centrom grada, pa su tako natjecatelji u prvom krugu obišli sami Trg Nikole Šubića Zrinskog, Prašku, Jelačićev trg, Jurišićevu, Palmotićevu, Boškovićevu, Berislavićevu kao i Trg žrtava fašizma.

Trčalo se i po Ilici, i to do Ulice Republike Austrije, pa se nastavilo ulicom Vladka Mačeka i prilazom Gjure Deželića na Trg Republike Hrvatske. Slijedi trčanje po Masarykovoj i Teslinoj ponovno prema Zrinjevcu, gdje je također i finiš

Natjecatelja je osim iz Hrvatske bilo i iz drugih zemalja, pa je tako bilo trkača koji su predstavljali zastave Slovenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Srbije, Mađarske... A upravo je Mađarka Tünde Szabó bila najbrža koja je prešla 10 kilometara, i to u impresivnih 37 minuta i 15 sekundi, odnosno pri brzini od 16 kilometara na sat.

Najbrži je bio Mitja Krevs iz Slovenije koji je udaljenost prevalio u 31 minutu i 56 sekundi, odnosno pri brzini od 18.73 kilometara na sati. Ukupan poredak utrke možete pogledati na poveznici.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
09:58 04.11.2019.

Hm i onda se čudimo. Samo trke, trke, trčanje, trčanje i tak mi učimo ljude. Dakle, kad vide da mogu istrčati 10 kilometara, shvate da do Bregane nema puno više i bris, -pravac EU ili Švica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije