Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kiša natopila zemlju

Odronila se zemlja na Aleju Bologne, bez opasnosti za građane

odron zemlje (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
Autori: pb/VLM, i.kri
26.02.2013.
u 07:10

Problema s odronom na Aleji Bologne poslije podsusedskog tunela bilo je i početkom veljače. Tada je odron uzrokovao i urušavanje stabla na prometni trak.

Ponovno se odronila zemlja na Aleju Bologne zbog čega se prema Zaprešiću vozi jednom prometnom trakom. Na teren su izašli i djelatnici Čistoće  koji uz pomoć policije uklonili zemlju i stabla što su zakrčili prometnicu. 

Iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama kažu  kako nema opasnosti za građane.

- Postoje objekti u okolini, ali odronio se tek površinski sloj zemlje, svaka strma padina potencijalno je klizište, a ova se aktivirala uslijed natapanja zemlje zbog snijega koji se topi - rekla je Kristina Martinović iz Ureda.

HAK je izvijestio da se od 5.10 sati, zbog odrona zemlje, na dijelu Aleje Bologne između podsusedskog tunela i čvora Jarek vozilo jednom trakom u smjeru Zaprešića. Policija je izvijestila da je tim dijelom ceste od 2.15 do 5.10 promet bio zatvoren.

Problema s odronom na Aleji Bologne poslije podsusedskog tunela bilo je i početkom veljače. Tada je odron uzrokovao i urušavanje stabla na prometni trak.

>>FOTO Na Aleju Bologne odronila se veća količina zemlje

Komentara 3

BU
BubyZG
07:40 26.02.2013.

Trebalo bi angažirati "stručnjake" i vještake sa Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, oni će sigurno predložiti valjano rješenje. Pa to su vrhunski stručnjaci i sigurno se sa njihovim rješenjima ovo više neće događati ??!! Isto kao što su znali vještačiti bojanje tunela Sv.Rok i Mala Kapela !

VI
Vito
07:41 26.02.2013.

Evo još jednog doaza da je potrebno izraditi nadvožnjak preko pruge kod Podsuseda te spojiti Samoborsku i Podsusedski most s alejom Bologne Prostora za nadvožnjak ima Razloga za gradnju ima, ne samo odroni, već i skraćivanje putovanja za najmanje 6.0000 metara (6km) koliko danas treba dnevno prijeći da bi se došlo na paralenu "točku" samo 100 metara preko pruge. Dodajte tome da se za 4.5m visine koja se vidi na prometnom znaku ispod obilaznice mora priječi 14.000 metara (14km), udaljenost od i do izlaza/ulaza obilaznice kojaje bez odvojaka iznad Savskog nasipa - most Bestovje "Spuste se" na google karti pod mostBestovje - Zagrebačka obilaznice kod Podsuseda - pa će te vidjeti apsurd "rješavanja" zagrebačkog gradskog i prigradskog prometa Sve obraslo i zapušteno, a grad zagreb je dao preko 80.000.000 kuna za "sudiju o rješavanju prometa u gradu Zagrebu. Vjerujem da bi ovdje izgrađeni izlazi/ulazi te obilaznice smanjili gužve u prometu na tom dijelu Pogledajte i prosotr kod Podsusedske željezničke posatje pa će te shvatiti koliko su blizu avenija Bologne i Samoborska, a "nitko" ne želi spojiti tih 100m razdaljine prek pruge.

VI
Vito
07:00 27.02.2013.

Nikad nisam bolje pogledao ovaj zid Sad imam priliku pa vidim da nešto nedostaje Što nedostaje? Obično u takvim zidovima postoje drenažne rupe kroz koje otječe viša vode kako bi bio smanjen pritisak na zid Zid je dobro napravljen, ali ali je očito da voda koja se skuplja nema kud izači pa miče zemlju i stvara odron

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije