Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

Odgođena sjednica Gradskog vijeća zbog odlaska većine

Odlazak vijećnika SDP-a
Goran Stanzl/Pixsell
20.07.2010.
u 17:58

Koplja su se lomila oko zahtjeva za smjenu predsjednika Gradskog vijeća Krunoslava Markovinovića.

Građani Svete Nedelje s pravom se mogu pitati zašto plaćaju svoje vijećnike. Nakon što je dvaput odgođena, sjednica Gradskog vijeća jučer je već na prvoj točci naglo prekinuta.

Povučena dva potpisa

Koplja su se lomila oko zahtjeva za smjenu predsjednika Gradskog vijeća Krunoslava Markovinovića (HDZ). Zahtjev su predali koalicijski partneri vladajućeg HDZ-a, HSS i HSP, ali i oporbeni HNS i HSU. No, jučer su vijećnici HNS-a i HSU neposredno uoči sjednice Vijeća svoje potpise povukli i ostalo je samo pet imena, što nije dovoljno da se taj zahtjev razmatra. Vijećnici HSP-a i oporbeni SDP glasno su tražili da se o tom zahtjevu, već stavljenom na dnevni red, ipak raspravlja. Tako je i odlučeno, no nakon što je rasprava završena, Krunoslav Markovinović izazvao je bijes vijećnika rekavši da nema sedam potpisa, pa samim time ni zakonskih uvjeta da njegov opoziv bude na dnevnom redu.

– Gospodo iz SDP-a, da ste potpisali taj zahtjev, ta dva povučena glasa ne bi ništa značila – provocirao je Markovinović SDP-ove vijećnike.

Oni su tada uz pratnju vijećnika HSS-a i HSP-a napustili sjednicu koja je potom i odgođena jer nije bilo potrebnog kvoruma.

–To što je Markovinović danas napravio dovoljno je da ga se automatski smijeni, a da nije saborski zastupnik, čak bi i kazneno odgovarao – rekao je Miroslav Milonjić iz SDP-a.

Smjenjuje ga ministar?

Krunoslav Markovinović kaže da je zahtjev za njegovu smjenu pokrenuo ministar regionalnog razvoja Božidar Pankretić (HSS).

– Saborsko povjerenstvo za sukob interesa u kojem sam i ja nije odobrilo ministru da sam sebi dodijeli poticaje – tvrdi Markovinović.

Nastavak se očekuje na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća koja bi trebala biti za tjedan dana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije