Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAd po starom

Odbijen Bandićev prijedlog, kafići ipak neće dulje raditi

kava
Goran Stanzl/Pixsell
01.12.2011.
u 09:16

Grad Zagreb predložio je skupštini da se ugostiteljskim objektima u određenoj zoni radno vrijeme produlji za dva sata.

Među nizom odbijenih prijedloga gradonačelnika Milana Bandića na sjednici Gradske skupštine bio je i onaj o duljem radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

– Pokazala se potreba za omogućavanjem duljeg radnog vremena objektima koji posluju na širem području od utvrđenog, što bi pridonijelo bogatijoj turističkoj ponudi Grada – stajalo je u obrazloženju prijedloga.

Za dva sata dulje radno vrijeme omogućilo bi se restoranima i kafićima od Gupčeve zvijezde do Kvaternikova trga, kao i onima na Bundeku, Jarunu i u parku Maksimir. No, prijedlog je odbijen jer je u njemu također stajalo da se gradonačelniku daje pravo da na temelju dvije prijave, koje se mogu pokazati lažnima ili se odbaciti, pojedinom ugostiteljskom objektu ukine pravo na dulje radno vrijeme.

– To nije u skladu s Ustavom – rečeno je u Gradskoj skupštini, koja je službi gradonačelnika savjetovala da za sljedeću sjednicu pripremi cjelovito rješenje o duljem radnom vremenu ugostiteljskih objekata.

Komentara 4

DR
drug
11:42 01.12.2011.

Ne znam kako je u drugim turističim metopolama.... Pariz, Rim, Prag.... Vrijedi prenijeti pozitivna iskustva

TM
TM
16:53 01.12.2011.

Restorani sa hranom,kafici, moraju u metropolama raditi i biti dostupni 24 sata radi samih turista.Prigovore dobivamo stalno od turista da je sve zatvoreno kod nas a pogotovo u ljeti.A ono sto radi malo duze i nije nekakova kvaliteta vec muljaza.Ugostiteljima se trebaju dati povoljniji uvjeti jer oni su ti koji doprinose svojom raznolikoscu dolji turizam.Jer kada covjek ode lijepo ugoscen a ne opljackan onda se i vraca sa svojim jatom nazad.

LU
lutomirski
08:59 03.12.2011.

edini argument za Hrvate da udu u Evropu su olaksavanje za radna mjesta, ali i Evropi nije lako za radno mjesto, ali jos uvijek je bolje biti u Svicarskoj smetlar, cistiti klozete ili raditi kod seljaka, za placu od 4000-50000 tisuca Franaka, nego u Hrvatskoj raditi za prevarante a placa nikakva i nikada !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije