Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EDUKACIJA I SAVJETI

Odazovite se na besplatno testiranje na alergen ambrozije u četvrtak

Ilustracija- testiranje na alergije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
23.07.2019.
u 13:51

Događanje će se održati od 11:30 do 14 sati u Avenue Mallu.

Već četvrtu godinu za redom Hrvatsko društvo za alergologiju i kliničku imunologiju provodi javnozdravstvenu akciju „Alergični na alergije“, a u četvrtak će se u Avenue Mallu građani moći testirati na alergen ambrozije.

Gotovo trećina stanovništva ima poteškoća s alergijama, a jedan od najrasprostranjenijih alergena je ambrozija. Stoga će na javnom događanju za građane liječnici davati savjete i educirati prisutne o alergijama te ih besplatno testirati na alergen ambrozije.

Ujedno će se građani upoznati i s aplikacijom „Alergični“ za mobilne telefone, koja je besplatna i omogućuje građanima da fotografiraju područja s ambrozijom, a aplikacija tu fotografiju s točnom geolokacijom ucrtava na karti i prijavljuje nadležnoj jedinici lokalne i regionalne samouprave. Događanje će se održati od 11:30 do 14 sati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije