Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gubici

Od pješačenja do Sabora zastupnike spašava – Bandić

prijevoz politicara (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/3
17.01.2011.
u 20:50

S Markova trga potvrđeno je kako ih je Grad obavijestio da su pokrenuli pitanje plaćanja minibusa te tvrde kako su razgovori o tome u tijeku.

Pošto su ostali bez besplatna tramvajskog prijevoza u najstrožem središtu Zagreba, građanima metropole prijeti i ukidanje besplatne linije minibusa od garaže Tuškanac do Markova trga.

Bez gužvi
Riječ je o liniji uvedenoj da bi se rasteretio prijevoz na Gornjem gradu, a koja bi najviše nedostajala stanarima Gornjeg grada, učenicima gimnazije, turistima, radnicima u Vladi i posebice saborskim zastupnicima koji prije posla automobil parkiraju u garaži Tuškanac.

– ZET želi da Grad plati uslugu prijevoza od garaže Tuškanac do Sabora. Mi smo načelno spremni preuzeti tu obvezu. Jasno je da ZET koji posluje s gubitkom želi pokriti osnovne troškove. Međutim, nismo spremni platiti kako bi se stvorila dobit – kaže Mijo Bezer iz Gradskog ureda za promet koji nam je potvrdio da je ZET zatražio hitno rješavanje problema minibusa. Istaknuo je i da će Grad učiniti sve da iziđe ususret Holdingovoj podružnici koja grca u dugovima od gotovo milijardu kuna.

Dobro je malo hodati
Koliki je ZET-ov mjesečni trošak za prijevoz minibusom nismo uspjeli doznati. Jedina je informacija koja je kapnula iz uprave gradskoga prijevoznika da do Sabora više neće voziti dva minibusa već samo jedan. Kako će prijevoz najbolje plaćenih govornika u državi izgledati još se ne zna. No jasno je da će ta odluka ovisiti o darežljivosti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika. Nije isključena ni mogućnost da i Sabor "uskoči" u priču o plaćanju autobusa jer su nam potvrdili kako su razgovori s Gradom o tome u tijeku.

– To je ZET-ov autobus i bilo bi čudno da Sabor plaća troškove njegove vožnje. Tada u financiranju autobusa mora sudjelovati i Crkva, Vlada, gimnazija...– kazala je zastupnica SDP-a Mirela Holy.

I HDZ-ov zastupnik Krunoslav Markovinović protivi se ideji da autobuse subvencionira Sabor.

– Tih nekoliko koraka dobro dođe čovjeku da prošeće – kaže Markovinović.

Ključne riječi

Komentara 7

DE
detour
21:30 17.01.2011.

ta je linija ionako besmislena. od garaze do markova trga pjesice ima 5 minuta, preko strossmayerovog setalista.

DE
detour
21:33 17.01.2011.

zar nije garaza tuskanac isticana kao preduvjet da se gornji grad KONACNO proglasi pjesackom zonom? na ulicama i NAROCITO TRGOVIMA gornjega grada trebaju biti terase kafica i restorana, a ne parkiralista.

OB
-obrisani-
21:08 17.01.2011.

Don Bandić E pa baš se i ne slaže te miriši na bosance.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije