Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLUĐA NOĆ

Od Leta 3 do Doris, izbor je na vama

Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
30.12.2017.
u 20:02

Na Jelačić-placu u ponoć pjeva Doris Dragović, na Fuliranju je Ljetno kino, u Vintageu rokeri Let 3, a ima i tematskih partyja

Poznata je kao “kraljica Torcide”. No svojim će pjesmama sutra zagrijavati ne Splićane, nego Zagrepčane. I to na glavnom trgu hrvatske metropole. Doris Dragović uvest će sve koji se nađu na Trgu bana Jelačića u Novu 2018. uz otvaranje šampanjca i prigodnu čestitku gradonačelnika Milana Bandića. Iznad glava posjetitelji će u ponoć uživati u već tradicionalnom vatrometu, iako će program na Jelačić-placu početi već u 21 sat, uz DJ-a i Gazde. Nakon Doris, pozornicu će preuzeti Tonči Huljić & Madre Badessa, a bend Vatra svirat će od 1 do 2 ujutro.

Positivo na Gornjem gradu

Doček na otvorenom nudi još niz gradskih trgova pa će Zagrepčani i turisti moći birati između još šest proslava na otvorenom. A neki će Novu proslaviti dva puta. Na Zrinjevcu organiziraju doček za djecu u 16.30 sati, i to uz glazbenu predstavu “Pjeva mi se pjesma – Orkestra Pokoloka”, dok će od 22 do 2 sata u glazbenom paviljonu nastupati Mate Grgat, tenor iz Otoka, mjesta na pola puta između Sinja i Trilja. Dječji doček u istom repertoaru teatra Poko Loko pripremaju u 11.30 sati na Ledenom parku, a svi zajedno uglas odbrojavat će deset sekundi prije podneva. Na Staru godinu klizalište je otvoreno do 2 sata, ugostitelji će raditi do 4 ujutro, a za glazbeni program pobrinut će se bend Groovy Cakes. U 20 sati tulum počinje na Fuliranju, uz hitove 70-ih, 80-ih i 90-ih, a mikrofon oko 23 sata preuzima Ljetno kino sa svojim najpoznatijim pjesmama. Europski trg pretvara se pak u najveći pop-up klub na otvorenom, uz DJ-a Eddyja Ramicha. Zabavljat će se i na Gornjem gradu – Silvestrovo se slavi na cijelom Strossmayerovu šetalištu. Na zapadnom dijelu za dobro raspoloženje pobrinut će se grupa Positivo, dok će u Caffeu de Matoš Chillout Band izvesti pjesme Stevieja Wondera, Amy Winehouse, Vaya Con Dios, Billa Withersa, Stinga i drugih. Doček planiraju i u gotovo svakom klubu, hotelu i restoranu, a neki su se potrudili dovući i zvučna imena. U Vintage Industrial Baru svira poznati rock-bend Let 3, dok će u restoranu Gastro Globus nastupiti folk-zvijezda Seka Aleksić.

Može i pod maskama

U moru tradicionalnih dočeka uz hranu i piće neki nude i tematske partyje, poput Metropolis kluba u Novom Zagrebu, gdje će biti zabava u stilu kultne serije “Mućke”.

– Kako biste se uklopili u naš kič, možete se prikladno i dotjerati u stilu Trottersa i frendova, a najluđi kostim iza ponoći osvojit će i bocu po izboru. Dress code prepuštamo mašti, a najveći uzor u tome je i naš ovogodišnji modni guru Del Boy za dečke i njegovi komadi za cure – kažu organizatori. U Johannu Francku glavna je tema “Casino Royale”, još jedan nastavak Jamesa Bonda, a u odjevnu kombinaciju potrebno je uklopiti nešto crveno i crno, u bojama ruleta. U Harat’s pubu na Opatovini pak organiziraju doček pod maskama.  

Pogledajte i galeriju: Advent u Zagrebu 2017.

1/53

Komentara 3

AR
Artukovic
20:23 30.12.2017.

Jednom balija,uvjek balija.

U1
ursus_1212
20:08 30.12.2017.

Ako ne bude prst u stražnjicu, nema ništa od nove godine.

DU
Deleted user
15:27 31.12.2017.

Još da je i utrka magaraca bila bi to prava zagrebačka fešta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije