Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradilišta

Od 1. srpnja u dijelu Perkovčeve kreće kopanje

Radovi (1)
Foto: arhiva vl
1/3
17.06.2010.
u 08:00

Oko 15 milijuna kuna izdvojio je Samobor za gradnju prometnica i infrastrukture od početka godine.

Od Male jazbine do Obrtničke ulice uobičajenu sliku Samobora i okolice zadnjih mjeseci mijenjaju zvuci strojeva i povici radnika.

Puno sela još nema vodu

U gradu i okolici radovi na kanalizaciji, vodovodu, nogostupima ili asfaltiranju teku punom parom.

– U Maloj jazbini radi se 450 metara kanalizacije, a kraj radova predviđa se za mjesec dana – rekao je Željko Stanec, zamjenik gradonačelnika.

Priključenje na kanalizaciju stanovnike Male jazbine stajat će oko tisuću kuna. Tek kad se svi priključe na kanalizaciju, asfaltirat će se cesta, kaže Stanec.

Uz kanalizaciju, problem je i voda koju još uvijek nema puno sela, poput Cerine, Dragonožca, Kladja, Dubrave...

Asfaltirala se i cesta od Male jazbine do Otruševca, radi se nogostup od Otruševca do Gorgosove špilje, završeno je parkiralište u Lugu Samoborskom, a u promet je puštena i Domaslovečka ulica koja je privremeno asfaltirana. U rujnu se, naime, kreće u kompletno asfaltiranje, da se stanari tijekom ljeta ne guše u prašini, kaže Stanec. Nogostup u Gundulićevoj mogao bi biti gotov tek za tri tjedna.

I tu nije kraj radovima. Po uzoru na Zagreb, i Samobor će u ljetnim mjesecima biti prerovan. Od 1. srpnja počinje kompletna rekonstrukcija Perkovčeve ulice od Griča do Zagrebačke. Mijenja se kanalizacija, plin i umjesto nadzemne stavlja podzemna struja. Taj dio Perkovčeve bit će zatvoren za sav promet do 1. rujna, kad se predviđa završetak radova.

– Radovi će stajati oko 3,3 milijuna kuna i sve troškove, osim kanalizacije, koju jednim dijelom financiraju Hrvatske vode, snosi Grad Samobor – objašnjava Stanec.

Kraj radova na dvorani

Trenutačno se na jednom dijelu Perkovčeve radi nogostup i priključci na kanalizaciju. Najteže je pritom stanarima koji preskaču rupu pri izlasku iz dvorišta.

U ljetnim mjesecima trajat će i radovi na rekonstrukciji nogostupa, ograde i ceste u Stražničkoj i Obrtničkoj ulici, gdje se nogostup već počeo raditi. Završava se i sportska dvorana u Rudama koja je stajala oko 20 milijuna kuna. Kroz mjesec dana trebao bi se napraviti tehnički pregled, a 1. rujna bi se dvorana trebala i otvoriti.

Od početka ove godine je za gradnju prometnica i infrastrukture Samobor izdvojio oko 15 milijuna kuna, rekao je Željko Stanec.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije