Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na zahtjev građana

Od 1. kolovoza nove zone naplate parkiranja

 U naselju Sopnica - Jelkovec preko dvije tisuce garaza je prazno, jer stanari zgrada nemaju novca za preskupi najam.
Foto: Davor Višnjić pixsell
29.07.2016.
u 11:03

Naplata parkiranja uvodi se i na Aveniji Gojka Šuška od terminala do Kliničke bolnice Dubrava. Na Aveniji sat parkiranja 1,50 kuna

Na inicijativu predstavnika stanara u Novom Jelkovcu uvodi se treća zona naplate parkiranja, a parkirališnu kartu od prvog dana kolovoza morat će plaćati i vozači koji odluče parkirati na Aveniji Gojka Šuška od terminala do Kliničke bolnice Dubrava.

Nove su to odluke, poručuju iz Grada, uvedene kako bi se uspostavio red i spriječilo nepropisno parkiranje na pješačkim, vatrogasnim i drugim površinama, koje je smetalo i samim stanarima.

Treća zona

– Na Aveniji Gojka Šuška uvodi se treća zona naplate parkiranja u kojoj se može parkirati bez vremenskog ograničenja za 1,50 kunu po satu, dok se na dva izvanulična parkirališta uz terminal Dubrava uvodi zona IV., u kojoj se parkiranje naplaćuje pet kuna za cijeli dan, dok se parkiranje vikendom ne naplaćuje – objasnili su u Gradu novu odluku.

Zbog nove odluke u funkciju se ujedno stavljaju i dosad nekorištene garaže: ona nadzemna Jelkovec 1 i podzemna Jelkovec 2. U nadzemnoj garaži cjelodnevna karta stoji deset kuna, a tjedna dvadeset kuna, dok u garaži Jelkovec 2 cijena mjesečne karte građani mogu kupiti za četrdeset kuna.

Od prvog dana kolovoza

“Predlaže se da se ovaj sustav naplate parkiranja primjenjuje od prvog dana kolovoza kako bi se građani privikli na novi sustav parkiranja u periodu koji je ipak nešto manje prometno opterećen zbog sezone godišnjih odmora”, stoji u novoj odluci Grada i Zagrebačkog holdinga. •

>> Naplata parkiranja odsad i gdje je bilo besplatno.Evo gdje su proširene zone!

Komentara 18

Avatar LiTsung
LiTsung
11:56 29.07.2016.

Koja laž "na zahtjev građana". Da mi je vidjeti jedan zahtjev stanara koji želi da se naplaćuje parking u njegovoj ulici gdje parkira LOL.

KO
koraba
12:01 29.07.2016.

Koje laganje,ja sam predstavnik suvlasnika u tom kvartu i nije bilo nikakve inicijative....

LJ
Little John
19:56 29.07.2016.

40 kuna mjesečno i nije neki iznos za natkriveno parkirno mjesto...Plaća se u cijelom gradu, pa zašto bi stanovnici Jelkovca i Dubrave bili izuzetak? Meni smetaju vozila koja su parkirana na nogostupima, dječijim igralištima, prolazima u garaže, ispred kontejnera za za smeće, itd. Problem je što se takve prekršaje ne kažnjava jer to "nije u nadležnosti Zagrebparkinga".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije