Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed na trgu

Očekuju se gužve u središtu: Ovom rutom će se kretati prosvjednici

Trg bana Josipa Jelačića
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
25.11.2019.
u 09:55

Prosvjednici će u 11 sati krenuti s Trga Republike Hrvatske te se u koloni kretati Masarykovom ulicom, Gundulićevom i Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

Danas se u Zagreba održava veliki prosvjed nastavnika ''Hrvatska mora bolje!'' pa se u središtu metropole očekuju velike gužve.

Prosvjed će početi u 12 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, no sudionici će se oko 10 sati okupiti na Trgu Republike Hrvatske. Okupljanje bi trebalo trajati oko sat vremena.

Prosvjednici će u 11 sati krenuti te se u koloni kretati Masarykovom ulicom, Gundulićevom te Ilicom do Trga bana Josipa Jelačića.

– Zbog očekivano većeg broja sudionika, uoči prosvjeda pa sve do završetka koji se očekuje oko 13.30 sati, tramvajski promet središnjim gradskim trgom bit će obustavljen. Tramvajske linije preusmjeravat će se na Glavni kolodvor, odnosno Ulicom grada Vukovara. Prometne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu i koordinirati promet kako bi se osigurala što bolja prometna povezanost – priopćili su iz ZET-a.

Trg bana Josipa Jelačića
1/6

Komentara 16

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:50 25.11.2019.

Hm i što sad? Ovi koji su shvatili u kakvoj državi žive (profesori), konačno su stisnuli ove koje baš briga za bilo što osim osobne koristi i komocije svile i kadife (političari). E sad moj Esade, tu dolazimo do problema. Svi mi drugi trpimo nered po ulicama, kasnimo ili ne možemo na posao, slušamo političke frazetine na politički kupljenim televizijama. Dakle, svi ovi involvirani, nešto će dobiti, nešto laprdati, prodavati maglu, a u konačnici, političari će prevariti masu, a nama ostalima izbiti još koju kunicu iz poderanog i polupraznog novčanika, da bi jedni, - zadržali poziciju, a drugi, - dobili mrvice. Lijepa naša Domovino, oj junačka zemljo mila. Lijepa? Naša? Domovina? Junačka? Zemlja? Mila? He he, ma daj.

RP
rpzagreb
14:14 25.11.2019.

Pomaknuti ćemo se ovog dna kada ljudi konačno počnu samostalno razmišljati i kada shvate kako i na koji način vlada, plenković, vodi ovu državu, tko i kako vodi grad Zagreb......zato su štrajkovi jedini način jer ovi postojeći ne vide i ne čuju nikoga osim sebe.

ŽO
žoržet
10:54 25.11.2019.

stefj, možda se štrajk prosvjetara tako shvaća stoga što polazi s ne tako davno preimenovane javne zagrebačke površine!?! možda bi, kad bi se trg na kojem i dalje stoji zgrada HNK-a i dalje nazivao 'starim' imenom, i osviještenost o tomee koliko nas zapravo puno košta već 30-ak godina 'aktualno' kvazidomoljublje (zajedno s re-pozicioniranjem' uloga poraženih i pobjednika te interesnim re-prebrojavanjem kostiju iz davno završenog rata) bila veća??? ili to ipak teško ide u tvrde glave sve rasprostranjenijih 'historika', 'eksperata', 'suverenista', 'lustratora'.. i to unatoč obrazovanju, školama i svim onim prosvjetarima koji nisu žalili truda da kurikulum, nastavni programi a u konačnici i učenici budu onakvi kakvi i trebaju biti : racionalni i objektivni, učinkoviti i konstruktivni, pošteni i pristojni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije