Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Likvidacija

Obrtnici moraju otvoriti račune u drugim bankama i čekati novac

'VARAZDIN/MEDJIMURJE- 18.09.09., Cakovec, Hrvatska- Slavko Faltak, predsjednik obrtnicke komore Medjimurja. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
'Vjeran Zganec-Rogulja/VLM'
06.01.2011.
u 12:16

Predsjednik Obrtničke komore Slavko Faltak kazao je da obrtnici nisu bili na vrijeme upoznati s mogućim problemima u radu OŠB-a, koja je naprasno zatvorena na kraju godine

ČAKOVEC - Obrtnička komora Međimurske županije obavijestila je članove da je Obrtničkoj štednoj banci oduzeto odobrenje za rad  rješenjem Savjeta Hrvatske narodne banke, koja je  donijela  i odluku o pokretanju prisilne likvidacije. Obrtnička štedna banka iz Zagreba, koja u Čakovcu ima jednu od pet poslovnica, ne smiju više započinjati nove poslove pružanja bankovnih usluga, a svi otvoreni računi su blokirani. Obrtnicima ne preostaje drugo nego da u što kraćem roku otvore novi poslovni račun u drugoj poslovnoj banci. Što se tiče OŠB-a, postupak likvidacije će se nastaviti ili će se pokrenuti stečajni postupak zbog nedostatne imovine za podmirenje svih obveza. Trajanje tog postupka, ističu u Obrtničkoj komori, nije moguće vremenski odrediti. Predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak kazao je da obrtnici nisu bili na vrijeme upoznati s mogućim problemima u radu OŠB-a, koja je naprasno zatvorena na kraju poslovne godine. Dobra je vijest da će obrtnici koji imaju štedne uloge do 400.000 kuna, a takvih je najviše, dobiti novac jer su računi do tog iznosa osigurani kod Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka. No, pitanje je još koliko će dugo morati čekati na isplatu iz proceduralnih razloga. 

Ključne riječi

Komentara 1

NE
nedvojbeno
12:49 06.01.2011.

Legalna pljačka-Splitska banka Iznos stambenog kredita 846000 kuna. ( u CHF ) Kredit je podignut 31.10.2006. na 25 godina. Na ruke dobio 799000 kn. Naknada banci 47000 kuna ( 6400 E ). Prva rata 945 CHF ili 4370 KN. Trenutna rata 10.01.2011. je 1166,4 CHF ili 7030 KN. Razlika je 2660 KN. Rata kredita je porasla preko 60 %. Činjenice : Na ruke sam dobio cca 800 tisuća kuna. Do sad sam platio 50 rata ili približno 275 tisuća kuna. Trenutno stanje duga-glavnice je oko 963 tisuća kuna . Znači, kredit vraćam više od 4 godine a još sam dužan 163 tisuća kuna više nego sam dobio. Molio bih vašeg najboljeg ekonomista da mi izračuna kamatu za ovaj kredit. U lihvara je manja kamata. Načini deranja kože : 47 tisuća kuna naknada za obradu kredita Ako CHF ne raste banka jednostavno poveća kamatu ( sa 4,8 na 6,4% ) Ako CHF raste kamata se ne smanjiva. Kredit je isplaćen po srednjem tečaju a rata je po kupovnom. P.S. Većina banaka je navodno smanjila kamate ali splitska banka nije. \" Prate sitauciju \" ali se zato najviše reklamiraju. Vaš glavni ??? analitičar šantić je u svim medijima i njegove \"analize\" su sramotne kao i vaša banka. Sram vas bilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije