Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVE U ZAGREBU

Muke zagrebačke obitelji: Strahujemo za život, sva oborinska voda slijeva nam se u stan

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/13
27.07.2020.
u 15:05

U petak nam se dogodila druga poplava u deset dana, kaže Ana Nakić, vlasnica suterenskog stana u zagrebačkoj Ulici Grdenići 4

Životi su nam ugroženi. Da nije dečki iz DVD-a Buzin, kad kiši, od straha ne bismo noću mogli spavati - jada se Ana Nakić, vlasnica suterenskog stana u zagrebačkoj Ulici Grdenići 4. Kad padne jača kiša, Ana i njezini susjedi proživljavaju noćnu moru jer se oborinske vode slijevaju u njihove stanove. Iskusili su to i u petak uvečer kad su njihovi domovi plivali već drugi put u desetak dana. Problem je nastao, kaže, nakon što je prije pet godina slivna cijev za buzinske oborinske vode prikopčana na kolektor u njihovoj ulici. Kod njih od tada završavaju oborinske vode, srećom ne i fekalne, vjerojatno od cijeloga naselja.

- Jasno nam je da je prikopčano još podosta toga i tražimo rasterećenje jer je nemoguće da tolika količina vode uporno ulazi u naš šaht čak i nakon što kiša prestane padati - govori nam ona te dodaje da vatrogasci iz šahta ispumpavaju vodu po nekoliko sati. Problema s kojim se suočavaju stanovnici Grdenića 4 i 4a svjesni su članovi Mjesnog odbora i Vijeća gradske četvrti, koji su više puta slali dopise mjerodavnim institucijama kako bi se situacija riješila, no nikakav odgovor nisu dobili.

- Živimo u vlazi i strahu hoćemo li se utopiti kad navre sljedeća bujica dok budemo spavali - ogorčena je Ana Nakić, koja u stanu živi s 14-godišnjom kćeri. Ona se zbog svega noću boji spavati. Da stvar bude gora, uredno plaćaju režije za slivne vode, koje im završavaju u domovima. Nemaju puno koristi ni od pričuve jer pojedini stanari s gornjih katova zgrade nemaju sluha za njihove probleme.

- Kao rješenje, umjesto novca od pričuve, nude nam da napišemo skupi projekt. Ne shvaćaju da voda natapa temelje i da bi se cijela zgrada jednog dana mogla urušiti - upozorava Ana Nakić, kao i ostatak njezinih susjeda iz suterena. Neki od njih, zbog svega, već su zauvijek napustili Hrvatsku.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
16:41 27.07.2020.

Ništa bolje nego kad živiš u sutrenu ili podrumu, pa ti u stan uđe onaj miris kanalizacije to je onaj gradski ugođaj.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
16:30 27.07.2020.

Stan u suterenu znači poskupljuje, jer sad imaju i bazen. Koja eksluziva.

Avatar lijevipokvarenibrisač
lijevipokvarenibrisač
17:16 27.07.2020.

Koja je ovo drama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije