Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tek treba tražiti izvođače

Obnova placa u Vrapču još će pričekati

Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
21.04.2021.
u 11:11

– Budući da takvi postupci zahtijevaju određeno vrijeme, zakupcima su ugovori produljeni za šest mjeseci i očekujemo da će se u tom razdoblju završiti postupak javne nabave za izvođača radova – kažu u Holdingovoj podružnici.

U kasno proljeće počet će radovi, a kad se završe, bit će to plac o kakvom se moglo samo sanjati, tako su u tamošnjoj Gradskoj četvrti najavljivali uređenje tržnice u Vrapču, koje se čeka već barem deset godina. Obnova će stajati nešto manje od 16 milijuna kuna bez PDV-a, a građevinska je dozvola, pohvalio se Dejan Kljajić, donedavni predsjednik Vijeća četvrti Podsused – Vrapče, pribavljena i sve što je još potrebno jest početi sa samim uređenjem. No na to će se ipak morati pričekati jer, kako ističu u Tržnicama Zagreb, natječaj za izvođača radova još je u pripremi.

– Budući da takvi postupci zahtijevaju određeno vrijeme, zakupcima su ugovori produljeni za šest mjeseci i očekujemo da će se u tom razdoblju završiti postupak javne nabave za izvođača radova – kažu u Holdingovoj podružnici.

A pita li se zakupce na vrapčanskom placu, kažu kako im je drago da su dobili produljenje ugovora, ali ne zato što ne žele da se tržnica na kojoj prodaju svoje proizvode obnovi, nego zato što im je svakodnevno obavljanje tog posla nužno za preživljavanje. Dok budu trajali radovi, naime, oni na sadašnjem placu neće moći raditi, a još nije poznato hoće li se za njih u međuvremenu pronaći privremena alternativna lokacija. A da je tržnici potrebno uređenje, i to već niz godina, dobro je poznato. Tamošnji stanovnici govore kako se onamo, pa ni u park uz plac, ne zalazi u večernjim satima, a tržnica je dotrajala i oronula.

Ključne riječi

Komentara 3

DA
DarthVader
20:28 21.04.2021.

Isuse, pa oni nisu sposobni obnoviti obican plac, a kamoli obnoviti Zagreb nakon tih silnih potresa. Sramota.

ZV
zvezdomor
11:54 21.04.2021.

Laž laž laž......isto pred svake izbore već 22 godine .znam dobro i znam sve zato i tvrdim :LAŽ

Avatar Kljusar
Kljusar
23:59 21.04.2021.

Prvo treba policija maknuti propalitete koji se tamo stalno okupljaju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije