Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrapče

Objavljeni detalji napada psa na djecu: Prvo je nasrnuo na djevojčicu a onda se zaletio u grupu djece

Ilustracija
Foto: Google Maps/Screenshot/Pixabay
1/3
Autori: Mia Mitrović, Hina
23.09.2022.
u 18:00

Stanovnici Gornjeg Vrapča govore da ovo nije prvi put da isti belgijski ovčar napada ljude. Problematičan je, kažu u kvartu, i njegov vlasnik koji ga nerijetko pušta da bez nadzora i povodca luta ulicama.

Zagrebačka policija istražuje napad na djecu u neposrednoj blizini osnovne škole u Gornjem Vrapču. Kada su danas oko osam sati djeca pješačila prema školi, na njih je iznenada nasrnuo pas i počeo ih gristi i bacati na pod uz režanje i lajanje. Jedan od očevidaca nasrtaj pomahnitalog belgijskog ovčara na učenike nižih razreda Osnovne škole gornje Vrapče snimio je mobitelom, a zastrašujući video objavljen je na portalu 24 sata.

Dječak sa snimke kojeg je životinja srušila na tlo navodno ima ugrize po cijelome tijelu. Prije nego što se zaletio u grupicu djece u kojoj je bio i ugrizeni dječak, pas je nasrnuo na djevojčicu koju je majka podignula u naručje i tako je zaštitila. Napadnuta djeca utočište su pronašla su u obližnjoj pekarnici, a vrlo brzo pozvana je i policija koja utvrđuje okolnosti događaja.

Stanovnici Gornjeg Vrapča govore da ovo nije prvi put da isti belgijski ovčar napada ljude. Problematičan je, kažu u kvartu, i njegov vlasnik koji ga nerijetko pušta da bez nadzora i povodca luta ulicama. Na sva dosadašnja upozorenja vlasnik se navodno oglušio.

– Ispred pekarnice, nasred ceste ležali su majka i dječak, on je bio krvav. Ušli su u pekarnicu i ondje su odmah pomogli dječaku, noga mu je bila dosta krvava, a primio se za prsa i rekao da ga bole. Vidio sam da mu je desna strana majice poderana, kraj njih je bila i curica. Čuo sam u pekarnici da je i nju napao pas, ali u tom šoku nisam vidio u kakvom je stanju – ispričao je za 24 Sata jedan od roditelja napadnute djece.

VIDEO: Vjekoslav Prebeg prebačen u KB Dubrava: Kad se slegnu dojmovi moći ću nešto više reći o svemu

Ključne riječi

Komentara 13

CR
Croatiadobola
18:14 23.09.2022.

Kad se bude kažnjavao vlasnik psa drastičnom novčanom kaznom ako je pas bez povodca i određene pasmine bez brnjice možda bude reda. U ovakvim slučajevima vlasnik bi trebao kazneno odgovarati isto kao i osoba koja rabi nelegalno vatreno naoružanje te njime zada tjelesne ozljede plus drastične novčane kazne.

ZV
Zvonko
18:24 23.09.2022.

Vlasnik bi trebao biti kazneno progonjen zbog teških tjelesnih povreda a to znaći i više godina strogog zatvora. Danas ima previše držaća opasnih pasa koji nisu samostalni pa im trebaju opasni psi za njihovu psihu .

SP
Stari panj
18:27 23.09.2022.

Obavezno uvesti porez na pse i od njega financirati komunalne redare, koji bi pazili na uzice, brnjice, kakicu…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije