Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božić v Vrabču

Obiteljsko dvorište s igralištem za djecu i mjestom za - druženje

Ante Sente
Foto: VL
22.12.2013.
u 12:37

U Gornjem Vrapču održan je božićni sajam humanitarnog karaktera

Cijelo Gornje Vrapče slilo se u subotu u dvorište župnog dvora crkve Sv. Barbare gdje je po prvi put održana manifestacija “Božić v Vrabču”.  

- Naglasak je na Vrabču sa „b“ jer smo htjeli pokazati kako se Božić slavio nekad i danas, pojasnio je mons. Antun Sente, župnik.

Ideja o božićnom sajmu rodila se, kaže, u zajednici obitelji Barbarini koju čini 40-ak bračnih parova i članova njihovih obitelji što je oko 200-tinjak ljudi.

- Najprije smo krenuli bojažljivo. I kako se o tome počelo pričati samo su se ljudi, izvođači prijavljivali, počevši od teta i djeca iz Dječjeg vrtića Vrapče, obje osnovne škole, a najavile su se i različite glazbene udruge koje djeluju u kvartu, priča mons. Sente čijem su se pozivu rado odazvala i poznata glazbena imena poput Krunoslava Kiće Slabinca, Jacquesa Houdeka i Crvenih koralja.

Uz bogat gastronomski program prikupljale su se donacije jer je "Božić v Vrapču" bio humanitarnog karaktera.

-  Ako štogod zaradimo sve ćemo uložiti na uređenje župnog odnosno obiteljskog dvorišta koje bi bilo polivalentno s igralištem za djecu i prostorom gdje bi se ljudi mogli jednostavno - družiti, planira mons. Sente.

>>U SC počeo 7. Fistt art fest, Božićni sajam rukotvorina

Komentara 2

AL
Alkana
17:48 22.12.2013.

Bravo za vlč. Sente i Vrabče!

Avatar billybull
billybull
18:12 22.12.2013.

svaka cast velecasnom I ostalima...sretan bozic...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije