Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svetkovina Majke Božje od Kamenitih vrata

Nuncij Giorgo Lungia dao Zagrepčanima poseban blagoslov Pape Franje

Misa ispred zagrebačke katedrale kao dio svetkovine Majke Božje od kamenitih vrata
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/15
31.05.2020.
u 21:57

Proslava bladana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, okupila je vjernike u velikom broju

Primorani smo biti na trgu ispred ranjene katedrale i na distanci jedni od drugih. Fizički smo udaljeni, ali duhovno ujedinjeni više nego ikad. Katedrala ce biti obnovljena, a mi se želimo posvetiti izgradnji Crkvi zive zajednice kršćana. Glavna je to poruka apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue na svetoj misi povodom svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata, koja se održava ispred zagrebačke katedrale. A nakon propovijedi, okupljeni vjernici od nuncija su dobili su i blagoslov Pape Franje.

Proslava bladana Gospe od Kamenitih vrata, zaštitnice Zagreba, okupila je vjernike u velikom broju. Dan je ovo kazao je nuncij, kada su se vjernici okupili pred lik Gospe uslijed dvije kušnje - one koronavirusa i potresa koji je pogodio i Zagreb. 

>> VIDEO Misa ispred Katedrale povodom Svetkovine Majke Božje od Kamenitih vrata

- Danas više nego ikad imamo razloga obratiti se Mariji kao vjerna i postojana djeca - kazao je mons. Lingua. No poruka koju su okupljeni svećenici, predvođeni kardinalom Josipom Bozanićem i okupljenim biskupima iz zagrebačke okolice, ona je nade i mira

- Promatrajući velika oštećenja na katedrali i drugim crkvama koje bi inače bile ispunjene vjernicima zahvaljujemo Bogu što nas je poštedio ljudskih žrtava - riječi su kardinala Bozanića. 

A na procesiji nakon mise, ipak su sudjelovali svi vjernici koji su to htjeli, ane samo 60 odabranih kako je to bilo prvotno planirano. Stotine su ljudi tako hodali u molitvi i pjesmi iza lika Majke Bozje po Bakačevoj ulici, pored Trga bana Jelačića sve i preko Radićeve do Kamenitih vrata. I to kako bi pred Marijin lik ostavili svoje svijeće i molitve. 

>> VIDEO Procesija do Kamenitih vrata

Komentara 3

DA
DarthVader
19:27 01.06.2020.

Bilo bi bolje da je Papa umjesto blagoslova dao pinkicu za obnovu sakralnih objekata stradalih od potresa.

Avatar SharonPO87
SharonPO87
14:35 02.06.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​​​.​​k︆︅︆︅︆︅​​​i​​​s​​s​​​​t​​​​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Avatar JenniferAK79
JenniferAK79
21:37 31.05.2020.

w​​w︆︅︆︅︆︅​w︆︅︆︅︆︅​.k​is︆︅︆︅︆︅st​︆︅o︆︅︆︅​​k︆︅︆︅︆︅​​.​c​︆︅︆︅︆︅o​​m

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije