Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Upozorenje za cijelu Hrvatsku

Novo nevrijeme u Zagrebu, poplavljeni Ekonomski fakultet, KBC Rebro i Jordanovac

nevrijeme
Foto: Čitatelj
1/22
Autori: Hina, Ivan Pavić
13.06.2018.
u 23:38

Je li i vaše mjesto ili kvart zahvatilo nevrijeme? Šaljite nam fotografije i videa na mail javi@vecernji.net

Nakon utorka i danas je Zagreb pogodilo nevrijeme. Zabilježeno je tridesetak intervencija ispumpavanja vode iz prostora u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni, priopćio je zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Pljuskovi su pogodili  dijelove grada, a čitatelji javljaju da jaka kiša pada na području Maksimira i Žitnjaka

Na Maksimiru je padala i tuča

Kiša je pogodila i područje oko Kvaternikovog trga

Kiša koja je padala izazvala je probleme i na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu koji je poplavljen, a na teren su izašli vatrogasci. 

nevrijeme
1/22

"U istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni u tijeku je tridesetak intervencija ispumpavanja vode, u čemu pomažu i Dobrovoljna vatrogasna društva, a među pogođenim lokacijama su Ekonomski fakultet i bolnice Rebro i Jordanovac KBC-a Zagreb", izvijestio je u srijedu gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Obilne kiše i tuča uzrokovala su smetnje u odvodnji oborinskih voda na Rebru i Jordanovcu KBC-a Zagreb, stoga su poplavljene najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, glavna zgrada i zelena zgrada, te kuhinja i podrumski prostor na Klinici za plućne bolesti Jordanovac, doznaje se u KBC-u Zagreb.

Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na prvi i drugi kat operacijskog bloka.

nevrijeme nevrijeme
1/11

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama poslao je interventne vatrogasne postrojbe koje ispumpavaju vodu na kritičnim mjestima.

Podsjetimo, jučerašnje nevrijeme pogodilo je zapadni dio grada, a zbog velike količine padalina, zatvoren je podvožnjak u Škorpikovoj. Zbog toga su i ZET-ove linije koje prometuju na toj trasi bile obustavljene dok podvožnjak ponovno nije bio otvoren za promet. 

U galeriji pogledajte kako je to izgledalo. 

nevrijeme
1/14

Meteoalarm je izdao upozorenja za cijelu Hrvatsku. Žuta upozorenja na snazi su za regije Zagreb, Karlovac, Gospić, Rijeka, Knin i Dubrovnik, dok su narančasta na snazi za regiju Osijek i Split.  

– Slijede lokalno izraženiji i obilniji pljuskovi s grmljavinom i pojačanim vjetrom te moguće tučom. Očekuje se velika količina oborina, a vjerojatnost grmljavine je 80 posto. Budite spremni na jača grmljavinska nevremena koja mogu prouzročiti veliku štetu i zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini te na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vjetra i tuča. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom te u prometu – stoji u objašnjenju Meteoalarma.

DHMZ na svojoj stranicama izvještava da nas slično vrijeme očekuju i narednih tjedan dana. 

Foto: DHMZ/Screenshot
Je li i vaše mjesto ili kvart zahvatilo nevrijeme? Šaljite nam fotografije i videa na mail javi@vecernji.net

 

 

Ključne riječi

Komentara 29

DU
Deleted user
17:03 13.06.2018.

Dakle VL....na video od devet sekundi vi ste brze bolje nakeljili reklamu od trideset sekundi??? Sramota!

TO
Tony
16:38 13.06.2018.

Jel se kaže "Na Maksimiru" ili "U Maksimiru" ? Mi govorimo u Zagrebu, "U Maksimiru" ...

GV
golub Vaso
16:55 13.06.2018.

pada kiša, vijesti u pm

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije