Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Objavili vodič

Novinarka Der Spiegela o Zagrebu: To je najdosadniji grad u Europi

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
12.10.2017.
u 14:39

Za razliku od jadranskih otoka, za koje tvrdi da ih 'posjećuje pola Prenzlauer Berga' (dio Berlina), Zagreb je, prema njezinu mišljenju, zapeo u starom svijetu

Njemački tjednik Der Spiegel u svojem je internetskom izdanju danas objavio  alternativni turistički vodič kroz Zagreb u kojem nemaju baš lijepe riječi za našu metropolu.

Novinarka Anne Haeming u njemu upotrebljava izraze poput ''najdosadniji grad u Europi'' te tvrdi kako je najbolja stvar u Zagrebu – autocesta prema moru, piše tportal.

Za razliku od jadranskih otoka, za koje tvrdi da ih ''posjećuje pola Prenzlauer Berga'' (dio Berlina), Zagreb je prema njezinu mišljenju zapeo u starom svijetu. U njemu je himna ''Ordinary World'' Duran Durana, benda čiji je nastup na Šalati bio središnji ljetni koncert, a koji se čuje i u najudaljenijem kutku grada, piše Anne Haeming.

Ona dodaje kako središte Zagreba, s trgom usred pješačke zone, ponajviše podsjeća na njemačke gradove Rostock ili Bochum.

Nisu je oduševila jezera Bundek i Jarun već piše kako je razina vode toliko niska da se u vodi formiraju bregovi umjetnog šljunka,, a lijepe riječi nema ni o Hreliću, za koji kaže da je to  mjesto na kojem ljudi prodaju ''stvari koje vas tjeraju na sram''.

Pohvalila je Muzej suvremene umjetnosti, gdje je uživala u  stalnom postavu i izložbi Ivana Kožarića, a sviđa joj se i pješački izlet na Sljeme i pogled na Zagreb, kafić Krivi put, skriveni Art park u centru grada, palačinke za tri eura i rakija dostupna u svakom supermarketu.

Najbolja stvar u vezi sa Zagreba, piše Haeming, jest autocesta do obale i činjenica da ste za sat i pol u Rijeci, europskoj prijestolnici kulture 2020., u kojoj se možete kupati s pogledom na brodogradilište i kontejnersku luku.

Komentara 130

Avatar AG_Matoševac
AG_Matoševac
15:24 12.10.2017.

Falilo joj je paženja i maženja tijekom posjeta, pa je frustrirana. Iako treba priznati da očupane i išarane fasade dijele Zagreb od Europske metropole. U centru Zagreba žive tisuće potomaka šumskih razbojnika koju su u gospodske stanove uselili 45. I od tada nisu ništa u njih ulagali.

DA
Darko22
15:14 12.10.2017.

Valjda previše bijelaca za njen ukus, a premalo "diversity-a"

NV
NV
14:53 12.10.2017.

Poslije njemačkog,švicarskog i jučer američkog portala ,,tablet,,više ništa nije slučajno. Ipak,ovo danas je lijek na ranu. Bolje najdosadniji nego najfašitičkiji kako oni tvrde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije