Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INVENTURA Kvartovska tribina

Novi vrtić u staroj školi na Žitnjaku i u mjesnoj samoupravi Resnik

08.04.2015., Zagreb - Duz cijelog naselja Kozari bok i Kozari putevi u tijeku su radovi na izmjeni cijevi za kanalizaciju i plin. Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/2
17.09.2015.
u 07:56

Izgradit će se i dječje i sportsko igralište Kozari bok – putevi iznad zatvorenog GOK-a

Stara škola na adresi Žitnjak 53 mogla bi se uskoro adaptirati u vrtić, čije proširenje stanovnici traže već godinama.

U lipnju se Vijeće gradske četvrti Peščenica – Žitnjak sastalo s predstavnicima nadležnih gradskih ureda te je pokrenut postupak izrade projektne dokumentacije. Djeca tako više neće ići u vrtić, koji je sad u objektu OŠ Žitnjak.

Rade na kanalizaciji

Vrtić bi se trebao smjestiti i u domu za mjesnu samoupravu Resnik.

– Vijeće GČ je Planom malih komunalnih akcija za 2015. osiguralo sredstva za geomehaničke istražne radove na objektu stare škole u kojem su prostorije mjesne samouprave. Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport je u svoj Plan izgradnje i dogradnje dječjih vrtića Grada Zagreba za period 2015. – 2020. uvrstio adaptaciju objekta stare škole u Resniku za smještaj triju odgojnih skupina – kaže predsjednik GČ Peščenica – Žitnjak Dragan Vučić.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije i za gradnju polivalentnog dječjeg i sportskog igrališta Kozari bok – putevi na zelenoj površini iznad zatvorenog Glavnog oteretnog kanala (GOK). Aktivno se radi na rješavanju jednog od većih problema tog dijela grada – nedovoljnoj izgrađenosti kanalizacijske mreže. U MO Kozari putevi obavljeno je, kaže Vučić, 90 posto radova na izgradnji kanalizacijske mreže, dok se sanacije prometnica nakon radova obavljaju etapno kako se završavaju dionice. Izgradnja odvodne mreže u MO Resnik također je u tijeku, a u MO Savica Šanci čeka se gradnja crpne stanice.

– Ponude za izvođenje radova otvorene su 31. srpnja – kaže Vučić. U tijeku je uređivanje Zapoljske ulice u sklopu Programa održavanja komunalne infrastrukture, a u planu za 2015. su Andrilovečka i Ulica K. Š. Gjalskog.

Spajaju prometnice

Projektna dokumentacija izrađuje se i za izgradnju ceste kroz Kozare koja bi se trebala spojiti na Radničku cestu, no Grad mora otkupiti i dio privatnih parcela.

– Realno je očekivati da se u 2015. riješi tehnička dokumentacija i otkup, a gradnja bi trebala početi 2016. – rekao je pročelnik Ureda za izgradnju Dinko Bilić. Gužve bi se trebale u idućih godinu dana riješiti i gradnjom Radničke ceste – Slavonske avenije – Bauhausa.

Komentara 3

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
14:22 17.09.2015.

Hm, ovoliko projekata koji su isplanirani u ovoj predizbornoj kampanji, ne bi se ostvarilo ni za 10 Bandinjovih ili SDP-ovih mandata. Pazi. Gradski ured za obrazovanje i sport je u svoj plan 2015-2020 godine, uvrstio................ Ko to više može popušiti.i. Ovo sa školicom u Resniku je posebni biser. Objekt je ruševina pod zaštitom Ureda za kulturu i za bilo kakav zahvat na njoj, treba tri milijuna papira. Nekad je to bila stara škola, koja je funkcionirala zadnji put prije 35 godina. I sada u to trpati djecu. Već ima privatni vrtić preko puta groblja u Resniku, što je lokacija vrhunska i neviđena u predškolskom odgoju i obrazovanju. To je valjda za program "Iz vrtića na groblje". Pokraj toga se planira spalionica otpada i ostali sadržaji za gospodarenje otpadom, dakle novi Jakuševac, ali malo obimniji i veći. Stvarno političari, dosta nam je vaših sra nja i nečete više dobijati glasove ovdje, kog god profila bili, jer nemate veze s mozgom, a vaših političkih obećanja stvarno nam je dosta.

Avatar Ironman0105
Ironman0105
13:49 17.09.2015.

zasto se sve to lijepo, po zakonui, ne porusi? Doveli smo bosance u Hrvatsku jer je Tudjman trebao glasove, sada legaliziramo cerge jer Bandic treba glasove?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije