Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITALI SMO HOLDING...

Novi šef Groblja? Ne, još se ne traži

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
15.01.2021.
u 11:51

Patrik Šegota ostavku je dao u studenom, u međuvremenu ju je povukao, a v. d. je Roko Gruja

Stoga, niš’, barem ne zasad – tako su nam, doduše birokratski, ne ovako “slikovito”, u Holdingu odgovorili na pitanje kad planiraju natječajem tražiti novog direktora Gradskih groblja. “Odluka o raspisivanju javnog poziva za iskazivanje interesa za zapošljavanje”, kažu, “u ovom trenutku još nije donesena”.

A neće uskoro, neslužbeno doznajemo, ni biti. Zašto nas je to uopće zanimalo? Pa zato što su u studenome, kad je nakon afere “Sherry, sherry” s čelne pozicije Groblja otišao Patrik Šegota, a na nju došao mladi uzdanik Stranke rada i solidarnosti Roko Gruja, kazali da je potonji samo vršitelj dužnosti, odnosno popularno v. d., dok se pravi novi čovjek za funkciju ne nađe natječajem. Prošla su otad dva mjeseca, strasti oko groblja su se pomalo smirile, a zagrijale su se, podsjetimo, nakon raspisivanja natječaja za kućice s cvijećem na Mirogoju.

Četiri dana, početkom listopada, imali su zainteresirani da prikupe dokumentaciju od Holdinga, Grada i Porezne uprave kako bi u nadmetanju za prodajni prostor uopće mogli sudjelovati. Osam se tvrtki javilo, a četiri odabrane ponudile su za kućicu jednak iznos – 3510 kuna. Tri od te četiri tvrtke osnovane su ni dva tjedna nakon raspisivanja natječaja, a sve su imale isti format adrese elektroničke pošte. Nije se to pokazalo čudnim na kraju jer iza formalnih tvrtki stajala je samo jedna, u vlasništvu Veline Oršulić, nekadašnje pjevačice poznate po hitu “Sherry”, sestre klizačice Idore Hegel, pristalice gradonačelnika Milana Bandića.

Kad se cijelo to klupko odmotalo, Patrik Šegota dao je ostavku, pa ju je povukao, a v. d. direktora Gradskih groblja postao je Roko Gruja. Bivši plivač završio je Ekonomski fakultet, kratko je radio u Zagrebačkoj banci i Jamnici, a potpredsjednik je Bandićeve mladeži. 

Ključne riječi

Komentara 1

HU
Humbleandhonest
15:48 15.01.2021.

A ne bi li konačno došao na legalan način netko kompetentan i iznad svega pošten? Ili opet sve pod tepih... kako je moguće da ovoga bivšega nitko ne spominje ni kazneno ne progoni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije