Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ulični triptih"

Novi projekt ekipe iz "Pimp my pump": Ulica će postati umjetnički atelje, a ulični paneli slikarsko platno

Foto: TZ Zagreb/Sanjin Kaštelan
1/7
10.03.2021.
u 08:56

Sve rade u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a prvo oslikavanje organiziraju za vikend

Umjetnički kolektiv "Pimp my pump" (Preuredi moju pumpu), koji su proteklih godina uređivali tzv. "željezne franceke", a stoje i iza Art parka, ima novi projekt. "Ulični triptih" provode u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, a radi se o cjelogodišnjem programu uličnih izložbi koje će ponuditi presjek aktualne domaće street art scene.

Street artisti oslikavat će panele na uličnim pročeljima, a "postav" će se mijenjati svaka tri mjeseca, kada će na uličnim panelima osvanuti tri nova umjetnička rada s potpisom različitih hrvatskih autora, a jedna od tri lokacije svaki put će biti drugačija. Prvi trojac koji će pretvoriti panele u mala umjetnička djela bit će umjetnici Mislav Lešić, Zvonimir Haramija Hans i Boris Bare, a počinju već za vikend, od 12. do 14. ožujka. Oslikavat će panele u Radićevoj ulici (kod broja 42), zatim na Dolcu 1 (kod glavnih stepenica tržnice Dolac) te na Trgu bana Jelačića 11 (Centar za posjetitelje).

- S idejom skretanja misli od neizvjesne stvarnosti, potresa i svih njegovih vidljivih posljedica te sa željom da se uz pomoć kista i spreja osvježi centar grada, nadamo se da će novi izložbeni koncept uljepšati pogled na zagrebačke ulice i razvedriti svakodnevicu Zagrepčanima - govore organizatori.

Kroz projekt žele pokazati, dodaje direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld, da kist i sprej ne znače uvijek vandalizam, već da oni mogu stvoriti istinsku vizualnu umjetnost na javnim prostorima.

- Povezali smo se s najznačajnijim predstavnicima domaće street art scene koji će ostaviti svoj autorski trag izražavajući se putem različitih stilova i formi. Tako ćemo na određenim lokacijama u našem gradu, od kojih je naš Centar za posjetitelje uvijek središnja lokacija, stvoriti cjelogodišnju atrakciju te prenijeti pozitivne poruke uređenjem urbanog okruženja na suvremeni način - kaže M. Bienenfeld.

Iz zagrebačke Turističke zajednice pozivaju da se Ulični triptih prati i na Facebooku te Instagramu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije