Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Black Hole Sun

Novi grafit na Pešćenici: 'Poziva na buđenje!'

'Black Hole Sun'
Foto: Miro Modul Petković
1/3
08.04.2020.
u 12:32

Okružuju ga riječi pjesme američke rock grupe Soundgarden,"Black Hole Sun", koja ispire kišu i donosi nam novi te svježi "glas".

"Black Hole Sun" naziv je komada umjetnosti koja je osvanula na zagrebačkoj Peščenici, a djelo je street art umjetnika i kaligrafa Mire Modula Petkovića, koji ju je napravio, ni manje ni više, nego u svom vlastitom dvorištu.

- U ovim danima izolacije, kad sam vidio napušteni i grmljem obrasli zid na Peščenici, koji se nalazi praktički u mom vrtu, odmah sam krenuo u akciju čišćenja i rezuckanja. Rodila mi se ideja da naslikam pijevca koji nas prvi zorom sve budi. U glavi mi se pritom vrtjela pjesma "Black Hole Sun" koju u ovo vrijeme često slušam na radiju. To je moj poziv svima nama da se probudimo i da budemo bolji prema planeti i jedni prema drugima - rekao je Miro Modul Petković dodajući kako je mural velikih dimenzija, ali je izrada tekla brzo.

Pijevac izlazi iz crnog kruga, kako ga je opisao sami umjetnik, svojim usmjerenim pogledom, a i samim perjem te želi da ga se čuje. Okružuju ga riječi pjesme američke rock grupe Soundgarden,"Black Hole Sun", koja ispire kišu i donosi nam novi te svježi "glas". Gornja crna rupa, odnosno okrugli prozor kuće, važan je dio murala koji je umjetnik iskoristio i uklopio u temu ovog djela.

Komentara 3

ZB
Zoki-Bijela
19:01 08.04.2020.

Kak bi pokojni Malnar rrka,, lovica cuda stvara

ME
medvedgrad
16:28 08.04.2020.

Chris Cornell i Soundgarden nisu new age nego grunge.

Avatar Jopa
Jopa
13:55 08.04.2020.

Više volim BBB i domoljubne murale nego ove neke new age ili slične mračne murale sa suptilnim porukama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije