Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rakitje

Nova škola će primiti 680 đaka

\'za kvadrat....03.07.09 rijeka.....gradnja stambenih zgrada na rujevici Photo: Goran Kovacic/Vecernji list\'
Goran Kovačić/PIXSELL
10.07.2010.
u 18:26

Gradnja škole će koštati 25,5 milijuna kuna plus PDV i graditi će se u dvije faze

Gradnja osnovne škole u Rakitju vjerojatno počinje u kolovozu, a u jesen sljedeće godine školarci bi već mogli sjediti u novoj školi. Radovi će stajati oko 25 milijuna kuna plus PDV, a izvodi ih TIM Gradnja d.o.o. iz Zagreba.

Ta je tvrtka na natječaju izabrana kao najpovoljnija. Ipak, nakon što je natječaj objavljen i izabrana TIM Gradnja, jedan od ponuđača žalio se na tu odluku.

– Da je žalba bila prihvaćena, morali bismo ići u rebalans proračuna, no kako je povučena, to neće biti potrebno – kaže Krunoslav Markovinović, predsjednik Gradskog vijeća Svete Nedelje.

Gradnja škole odvijat će se u dvije faze. U prvoj fazi gradi se nova škola za što je predviđen rok od godinu dana i đaci se sele u novi objekt. U drugoj fazi ruši se stara škola te gradi još jedno školsko krilo. Nova škola prostirat će se na oko 3800 četvornih metara i moći će primiti 680 učenika.

Ključne riječi

Komentara 1

RE
retriver
08:23 14.07.2010.

Hoće li škola imati dnevni boravak? Hoće li to biti osmogodišnja škola ili četvrogodišnja kao i većina škola u tom kraju? Šta je sa školom u Strmcu? još prije dvije godine su zatvorili vrtić koji je bio pokraj škole da bi se škola proširila, a to je još uvijek četverogodišnja škola. Nakon četvrtog razreda , djeco, kud koji. U idućih 2-3 godine bit će najmanje 200 djece koja će u strmcu krenuti u školu.ali ko ih pita

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije