Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspravljat će o potresu

Nova sjednica Skupštine bez rasprave, glasa se putem aplikacije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.04.2020.
u 17:25

Razljutilo je to oporbu koja smatra da na taj način gradonačelnik Milan Bandić želi izbjeći odgovore na njihova pitanja

Nova sjednica Gradske skupštine, na kojoj će se, među ostalim raspravljati o mjerama poduzetima vezano uz suzbijanje koronavirusa i posljedica potresa, sazvana je za 7. svibnja.

Zastupnici će glasati putem aplikacije, a o točkama će se moći izjasniti mailom, zbog čega je gradonačelnik Milan Bandić na sebe navukao bijes oporbe, koja smatra da je to još jedan od načina da se izbjegnu odgovori na njihova pitanja.

- Znači ništa barem od telekonferencije putem brojnih programa i aplikacija, nikakvi javni argumenti, rasprave, prijedlozi, nije nam ostavljena niti najmanja mogućnost da se javno progovori o katastrofalnoj reakciji gradske vlasti nakon potresa - ističe HNS-ov Tomislav Stojak. Sjednicu uživo traži i nezavisni Renato Petek, a razlog je, dodaje, da građani čuju planove sanacije kriznog stanja te da svi zajedno donesu potrebne odluke.

- Na ovaj način, javnost i građani neće čuti ništa - govori Petek. Apsolutno je nevjerojatno, smatra Anka Mrak-Taritaš (GLAS) da nakon potresa koji je razrušio Zagreb i u situaciji u kojoj se zbog epidemije predlažu rezovi gradskih financija, HDZ i gradonačelnik predlažu sjednicu bez rasprave.

- Predsjedniku Skupštine nije se činilo logičnim ni da na dnevni red uključi točku kojom se traži izvješće gradonačelnika o gradskim financijama, što je GLAS tražio još za sjednicu u ožujku. Epidemija nije i ne može biti izgovor jer se vrlo lako može organizirati potreban razmak između zastupnika, a nije ni online rasprava neizvediva - zaključuje A. Mrak-Taritaš.

 

Komentara 3

Avatar SharonZO81
SharonZO81
09:48 26.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆Lo︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Avatar KimberlyAI98
KimberlyAI98
23:22 25.04.2020.

w︆­w︆­w︆­.︆­k︆­i︆­s︆­s︆­i︆­a︆­.︆­c︆­l︆­u︆­b

Avatar DorothyAO91
DorothyAO91
22:17 25.04.2020.

w︆︅w︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅︆e︆︆x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije