Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko želi

Nova poslovna politika Arene Zagreb – u najam idu dva kafića i restoran

Arena Zagreb
Igor Kralj/PIXSELL
24.02.2015.
u 13:36

Trajanje najma bilo bi tri godine. Prazne kvadrate Holding nudi i u Gredelju i Zagrepčanki, za što se nitko nije javio prije mjesec dana

Premda je Arena Zagreb sagrađena prije šest godina, dva kafića od 200 kvadrata i restoran od 650 kvadrata u najam se daju tek sada.

Riječ je o prostorima koji se trenutačno koriste samo za vrijeme sportskih i zabavnih događanja kad u njih ulaze ‘mobilni‘ ugostitelji, no Holding će ih sada pokušati iznajmiti na tri godine.

Početna je cijena za manji kafić 14, a veći 16 tisuća kuna, dok je za restoran početna cijena 30 tisuća kuna. No, budući zakupac na veći broj posjetitelja trenutačno može računati tek na koncertima Zdravka Čolića u ožujku i maestra Ennija Morriconea u travnju, te u rujnu na pet utakmica Europskog košarkaškog prvenstva.

Osim Arene, u najam se opet stavljaju i kompleksi Zagrepčanke u Heinzelovoj 66 i Gredelja u Strojarskoj. Ondje se, naime, mogu unajmiti hale za početnu cijenu od 8,99 kuna po kvadratu. Natječaj je već bio raspisan prije mjesec dana, no, iako je bilo zainteresiranih, navodno se na kraju nitko nije službeno javio. Svi zainteresirani zakupci prostore će moći i obići i ponude dati do 9. ožujka.

>>Direktor Arene Zagreb: U najam idu svi prostori u dvorani

>>U Areni Zagreb u 5 godina 1,7 milijuna, a u beogradskoj godišnje do 800.000 ljudi

Komentara 4

2X
2Xgeneral
06:53 25.02.2015.

matan miki i pajdaš sanader trebali bi iznajmiti kafiće i raditi u njima!!!! oni su sve to skuhali svojim populizmom. arena mora biti puna 300 dana u godini da bi bila rentabilna - jednostavna matematika samo što likovi s tuđim parama o tome ne razmišljaju.

RT
Rollo.Tomasi
15:37 24.02.2015.

Dva kafića od 200 kvadrata. Jedan veći, jedan manji. Logično!

DU
Deleted user
15:50 24.02.2015.

Natječaj koji nema smisla. Jer u Laništu, ispred Arene i u Arenu Centru, iza Arene, ima hrpa kafića i restorana koji imaju svoje goste. Holding bi se mogao angažirati u organizaciji događanja za što je dvorana građena, a ne da dvorana zjapi prazna, a oni razmišljaju o kafićima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije