Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVNICA Princ, Sraka, Fiškal i Sudec najavili 183. samoborski fašnik

Norčija za pametne počinje u petak 13.

08.02.2009.
u 23:22

Sve vas pozivamo da u petak dojdete v Sanobor na 183. samoborski fašnik. Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik – vikali su Sraka, Fiškal, Sudec i Princ Fašnik u subotu prolazeći s maskiranom družbom i sviračima od velikog kazališća do Jelačić placa. Španciranje je trajalo gotovo vuru jer se Sraka morala rukovati sa svim prolaznicima, dok je Fiškal odmjeravao ženske koje su se došle pokazati na Špicu.

– Dojdi nam i povedi mamicu – dobacivao je šarmer Fiškal svakom dječaku i djevojčici na putu vesele povorke.

Živi bili i Tomu dočekali
I dok su se neki mališani stiskali uz noge svojih roditelja, šestogodišnja Dina Zelić nije se sramila s Princom otplesati kraljevski ples.

– Požuri, mama! Vidiš, već idu dalje – vikala je Dina.

– Kakav je to dućan? Pa tu bi Sraka trebala imati svoj butik. Ionako će vam naš Tomo Horvatinčić ovdje na Cvjetnom trgu podići četiri Hoto centra. Kak on lepo cijeni kulturnu baštinu – našalio se Fiškal.

– Uzmite si vi natrag vašega Tomu – čulo se iz mnoštva.

– A ne, ne. Mi smo vam ga dali, a vi zdravi i veseli bili i Tomu dočekali – odgovorio je Fiškal.

Bučno fašničko izaslanstvo pohvalilo se kako je norčija za pametne međunarodnog karaktera i važnosti pa su zaustavljali strance, grlili ih i molili za zajedničko slikanje.

Iako nije razumjela ni riječi hrvatskog, četverogodišnja Tatiya iz Tajlanda nije se prestajala smijati. Kako stranci ne bi ostali zakinuti za turistička objašnjenja, Fiškal je stao pored Kožarićeva Prizemljena sunca u Bogovićevoj i objasnio:

– Ovo je kugla kojom je naš znameniti kuglaš Nikola Dragaš osvojio zlatnu medalju na prvome kuglačkom prvenstvu.

Tatjana astronautica
Samoborce je na Jelačić placu dočekala i Tatjana Holjevac, šefica Gradske skupštine. Došla bu ak bu imala cajta i to zamaskirana u astronauticu, obećala je Tatjana Holjevac. Princ Fašnik jedva čeka da u petak u 18.30 sati na glavnom samoborskom trgu preuzme vlast pod geslom “Kočnice otpusti i veselju se prepusti” i proglasi Slobodnu Fašničku Republiku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije