Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJEDNICA SKUPŠTINE

Niže cijene parkiranja i manji komunalni doprinos

parkiranje,parking
Sanjin Strukić/PIXSELL
25.06.2013.
u 15:45

Ključne odluke na kojima je Bandić gradio kampanju izglasat će njegovi i zastupnici HSLS-a, HSS-a i HSU-a

Od sljedećeg tjedna Zagrepčani će plaćati jeftiniji parking i komunalni doprinos pri legalizaciji bespravnih građevina. Jakuševčani će ponovno dobivati naknadu zbog života uz smetlište, a učenici obećanje da će na jesen dobiti besplatne udžbenike. Naime, gradonačelnik je sve te odluke poslao na raspravu u Gradsku skupštinu, koja bi ih trebala izglasati 4. srpnja.

>> Kosor šef Skupštine: Više se neće raditi na blokadi izvršne vlasti

Manje kazne

Cijene parkiranja, ako većina podrži gradonačelnikov prijedlog, bit će niže i do 25 posto. Umjesto 10 kuna za sat parkiranja u prvoj zoni, Bandić traži osam, u drugoj umjesto pet nudi četiri kune po satu. Niže će biti i cijene garažnog parkiranja pa će od osam do 18 sati umjesto sedam kuna po satu, parkiranje koštati šest kuna, a po noći tri kune. Pojeftinit će i dnevne karte, odnosno kazne za one koji ne plate parking. U prvoj zoni će stajati 160 umjesto 200 kuna, u drugoj 80 umjesto 100, a u trećoj 30 umjesto 50 kuna.

Novost je i mogućnost kupnje povlaštenih karata za parkiranje onima koji ne stanuju u toj zoni, ali po znatno skupljim cijenama. Takva tjedna karta koštat će 300, 150 i 60 kuna, ovisno o zoni, a mjesečna 1200, 600 i 240 kuna. Može se očekivati da će gradonačelnikove odluke proći jer je većinu njih najavio podržati i novoimenovani predsjednik Skupštine i šef gradskog HSLS-a Darinko Kosor.

– Podržat ćemo odluku da grad učenicima kupi udžbenike, a ruku ćemo dići i za jeftiniji parking jer je HSLS to tražio javnom peticijom još prije dvije godine – kazao je Kosor.

Upitni taksisti

Iako je u bivšem sazivu bio na strani SDP-a kada je Bandić predlagao niže cijene komunalnog doprinosa pri legalizaciji, ovaj put stat će uz gradonačelnika.

– Tada je naš klub odlučio podržati SDP-ov prijedlog uz određene dorade. Oni su imali većinu i znalo se da će izglasati svoj prijedlog, a ne Bandićev, pa smo, da ne opstruiramo rad Skupštine, podržali SDP-ov prijedlog – kazao je Kosor.

I dok će Bandića podržati na tim točkama, do razilaženja i prvog sukoba dva čelnika doći će na raspravi o dodjeli taksi koncesija. Kosor je istaknuo da je njegova stranka protiv tog prijedloga bila već četiri puta i da bi sada bilo neodgovorno promijeniti stav. O tomu hoće li podržati isplatu novca Jakuševčanima, klub HSLS-HSS odlučit će prije skupštinske sjednice.

>> Prva sjednica Gradske skupštine u novom sazivu, bira se novi tim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije