Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ujedinili se

Nisu imali čime hraniti životinje, pa su Glinjanima zagrebački poljoprivrednici poslali cijeli šleper

Foto: Privatna arhiva
1/43
01.01.2021.
u 13:14

Svaka kuća koja ima zemlju i uzgaja žito dala je pšenicu, zob, ječam, kukuruz... neke obitelji donirale su i po tonu

Stanovnici zagrebačke Male Mlake, ali i Odre, Odranskog Obreža i susjednih naselja ujedinili su se kako bi sakupili hranu za životinje u Glini.

Gotovo svaka kuća darovala je nešto od žita, kukuruz, pšenicu, zob ili ječam, a hranu su prikupljali jučer cijeli dan da bi ju dostavili danas ujutro.

- Sudjelovali su svi koji imaju zemlju i uzgajaju žito u Maloj Mlaki. Ideja je krenula od jednog stočara i ratara, sve u dogovoru s veterinarskom stanicom u Glini - kaže Mirna Maravić, stanovnica Male Mlake, dodajući da su neke kuće darovale po četiri vreće, odnosno 200 kilograma, a neke po tonu hrane za životinje.

Foto: zvonimir ferina

Napunili su cijeli tegljač, a hrana je već u Glini i rasporedit će se potrebitima čije su kuće stradale u potresu. Uz kamion su se vozili i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Mala Mlaka, koji su pomogli pri istovaru.

- Veterinari znaju kome će hrana trebati i tko ima blago. Već su neki došli po svoj dio. Oni koji imaju stoku nemaju je čime hraniti jer im je hrana zatrpana - kaže Mirna Maravić.

Foto: zvonimir ferina

Komentara 6

LA
larala
21:15 04.01.2021.

Jako lijepa gesta zagrebačkih poljoprivrednika, još jedan dokaz koliko su zapravo mali ljudi zapravo veliki. Veliko im hvala što su ponovo pokazali svoje veliko srce.

Avatar Čaruga
Čaruga
16:57 01.01.2021.

Ne shvaćam kakve veze ima potres i hrana za stoku? Zadrmao se čardak pa kukuruzi nastradali a sijeno izgorjelo? Važno da nam je stoka živa.

Avatar Cokolinda
Cokolinda
16:37 01.01.2021.

Doveze sleper, odvezose ukradeni traktori...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije