Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nešto sumnjivo

Nezakonitosti u Gradskim ljekarnama, iz upravnog vijeća maknuli jednog radnika?

Gradske ljekarne
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
23.01.2014.
u 23:45

Ministarstvo zdravlja "češlja" odluke Upravnog vijeća Holdingove ustanove, kojima je u tom tijelu sada jedan predstavnik radnika manje. Na prodaju je 50 posto udjela u Ljekarnama, za što postoji već pet kandidata, pa se sumnja da će Upravno vijeće sad lakše odlučiti o privatizaciji

Oko Gradskih ljekarni Zagreb, ustanove čijih je 50 posto vlasništva stavljeno na prodaju, počinje se, kako doznaje HRT, raspitivati i inspekcija.

Naime, Ministarstvo zdravlja provodi nadzor nad zakonitošću rada Ljekarni, i to, kako se čini, zbog mijenjanja članova upravnog vijeća. Protivno uputama Ministarstva maknut je iz UV-a jedan predstavnik zaposlenika, pa je sad predstavnika osnivača, Zagrebačkoga holdinga, više, u čemu se nazire sumnja da je izmjena provedena radi lakše privatizacije ljekarni, zacijelo i najprofitabilnije takve ustanove u Hrvatskoj. Za kupovinu 50-postotnog udjela od 100 milijuna kuna zainteresirano je pet tvrtki, među kojima i jaki igrači u farmaceutskom biznisu.

Protiv načina prodaje ustali su zagrebački HDZ-ovci, smatrajući da je cijena preniska, a i šef Skupštine Darinko Kosor uime HSLS-a postavio je uvjete po kojima bi se ljekarne privatizirale javno-privatnim partnerstvom u kojemu bi, među ostalim, 25 posto dionica pripalo radnicima.

>>Bandić rasprodaje obiteljsko srebro, Gradske ljekarne - najprofitabilnije u državi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije