Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burgeri na Zavrtnici

Kušajte naš New Jersey Classic, inspiriran je White Mannom

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
03.10.2017.
u 15:26

Stipići su otvorili sestrinski bar dobro poznate lokacije na Velesajmu. Meso im stiže sa Žumberka, a umaci su posebna priča...

Burger Bar Zagreb postao je utočište za ljubitelje hamburgera na južnoj strani Save, a lokacija na Velesajmu dobila je nedavno i sestrinski bar na Zavrtnici. No, ondje ćete pronaći nešto drugačiji meni.

– Poslužujemo tri nova burgera koji će se uskoro naći i u lokalu na Velesajmu. Signature, BBQ Special i New Jersey Classic osmišljavali smo neko vrijeme jer je ponuda u gradu sve bolja, a hamburger je doista postao zamjenom za ručak, čak i obiteljski. Da bi dobio i zadržao klijentelu, moraš imati kvalitetu i konstantu – kažu Rudi i Tomislav Stipić, vlasnici Burger Bara.

Sigurni da je najsvježije

Meso za njihove burgere dolazi od samo jednog dobavljača sa Žumberka.

– Mora biti tako, jedino na taj način držiš konstantu. I peciva nam također radi jedan dobavljač, moj stari prijatelj, tako da sam siguran da dobivam najsvježije. Čips koji ide gratis uz svaki burger također je domaće izrade, a imamo i trik kojim ga držimo uvijek ravnomjerno pečenim, a opet hrskavim. A tek ćete upoznati naš pommes frites koji će biti vrlo sličan klasičnom belgijskom – kažu Stipići.

Posebna su priča umaci koje Rudi kuha sam.

– Obišao sam zaista puno burger barova, čak i White Manna u Hackensacku u američkoj državi New Jersey, gdje sam vidio što znači potražnja i kako se postiže da kupci iz dana u dan stvaraju 50-metarske redove. To se jedino može kvalitetom. Uz pljeskavicu i pecivo u paket spada i umak. Ne bismo bili drugačiji da koristimo ono što dolazi gotovo, zato stvaram svoje. BBQ umak, primjerice, skuhao sam baš jučer i on ide u naš najtraženiji, pikantni BBQ Special – objašnjava. Smatra i kako je dobro imati širok raspon okusa, no kako ne treba zaboraviti ni klasične, koji su u zagrebačkoj ponudi pomalo zapostavljeni.

Naglasak na pljeskavici

– Sasvim točno. Zato imamo Signature burger s blažim umakom, ali i klasične burgere i cheesburgere koji su također još jako traženi jer im je naglasak na pljeskavici. Može i pojačano, tu je New Jersey Classic inspiriran upravo White Mannom – nabrajaju Stipići. Pronaći ćete na Zavrtnici i cheesesteakove, poput Philly Cheesesteaka s ramstekom i zelenom paprikom te Signature umakom, a u ponudi imaju i više od 30 piva domaćih i stranih neovisnih proizvođača. 

Komentara 1

Avatar davcro
davcro
16:28 03.10.2017.

Pa dobro jesmo u Americi ili Hrvatskoj, gdje je taj restoran smješten da je sve na stranom jeziku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije