Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIOLINIST NA ULICI

Nesretni Rumunj ostao bez krova nad glavom, a granice su zatvorene. Hitno traži pomoć!

Foto: Laura Klpaka
1/2
02.06.2020.
u 13:50

Sa svojom torbom na kotačiće i malenim ruksakom Petru dane provodi na ulici, a zbog jezične barijere i govorne mane često je ''izgubljen u prijevodu''.

Već četiri dana spava po klupicama, jede u pučkoj kuhinji, a morao je udomiti i svoju voljenu dvogodišnju kujicu Lindu. Tužna je to priča Rumunja Petru Jurasa (59) koji je ostao bez krova nad glavom nakon što ga je stanodavka zamolila da iseli zbog renovacije stana nakon potresa. Četiri je godine živio u trošnoj sobici u Trešnjevci koju je plaćao 600 kuna, a zarađuje tako što na ulici sugrađanima svira violinu.

– Petru sada doista nema gdje živjeti, a granice su još zatvorene pa ne može otići k svojoj obitelji. Iako su neki ljudi ponudili da mu iznajme smještaj, do problema dolazi kada doznaju da je riječ o Rumunju koji ni nema svoj bankovni račun – objašnjava nam Laura Klapka koja je pokrenula Facebook akciju za spašavanje unesrećenog violinista.

Sa svojom torbom na kotačiće i malenim ruksakom Petru dane provodi na ulici, a zbog jezične barijere i govorne mane često je "izgubljen u prijevodu". 

– Ako netko ima sobicu gdje bismo ga smjestili, bio bi vam izuzetno zahvalan. Znam ga nekoliko godina, brižan je i drag čovjek u lošim životnim okolnostima. Inače predivno svira violinu, pa vas može i razveseliti – poručila je Laura koja je za gospodina prikupila i nešto novca kako bi se što prije snašao. 

Ako možete pomoći Petru, javite se Lauri Klapki na telefonski broj 095 3973 789.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije