Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća na Držićevoj

Uplašila sam se kad sam vidjela lice mladića obliveno krvlju

Foto: Davor Višnjić/Pixsell
06.04.2018.
u 08:41

Nesreća se dogodila, kako je utvrdila policija, kada je tramvaj broj 7 naletio na tramvaj broj 5 koji je stajao. Uzrok sudara je brzina

– Nastala je opća panika. Sjedila sam i nisam bila svjesna situacije dok nisam vidjela dečka krvava lica – rekla je potresena studentica Tamara Horvat koja se vozila u tramvaju broj sedam koji je jučer nešto prije podneva udario u “peticu” između Autobusnog kolodvora i Branimirove tržnice.

Poletjeli su naprijed

Sukus je nesvakidašnje nesreće u centru Zagreba 13 ozlijeđenih putnika (iako je prema prvim informacijama bilo navedeno da je ozlijeđeno deset putnika), od kojih 12 lakše, a jedna osoba teže. Među lakše ozlijeđenima je i 63-godišnji vozač sedmice. Odmah nakon nesreće na mjesto događaja izašla je policija kako bi provela očevid. Kako nam je rečeno u Policijskoj upravi zagrebačkoj, tramvaj broj sedam naletio je na zaustavljenu peticu ispred njega. Kao razlog nesreće navode neprilagođenu brzinu i grešku vozača. Je li bilo veće štete od razbijenog stakla tramvaja, zasad nije poznato.

– Kada se dogodio sudar, putnici koji su stajali poletjeli su naprijed. Mislim da su oni najviše stradali – kazala je jedna od putnica te dodala kako se, kao i njezine kolegice, uplašila.

– Radnici benzinske postaje koja se nalazi u blizini ponudili su mi pomoć, no na sreću nije mi bila potrebna – rekla je te napomenula da situacija nije bila lagana.

Promet je u smjeru sjevera bio obustavljen manje od sat vremena, nesreća se dogodila u 11.50, a promet je nastavljen oko 12.40 sati, za što nam je glasnogovornik ZET-a Domagoj Zeba rekao da je otprilike i prosječno vrijeme potrebno za raščišćavanje situacije i normalizaciju tramvajskog prometa. Na tom potezu, osim petice i sedmice, inače voze tramvaji broj dva i šest.

Bolovi u prsima i koljenu

– Ne mogu se sjetiti kada se posljednji put dogodila veća nesreća ili sudar tramvaja, ne događaju se ovakve stvari svakog dana – rekao je Zeba. Ozlijeđeni putnici prevezeni su u zagrebačke bolnice, gdje im je pružena liječnička pomoć. Neki su se žalili i na bolove u prsima te koljenima.

1/11
Ključne riječi

Komentara 5

VI
Vito
11:00 06.04.2018.

Autori Elvis Sprečić Dino Brumec Ivana Buljan Anamarija Dukši Uplašila sam se kad sam vidjela lice mladića obliveno krvlju --- Sukus je nesvakidašnje nesreće u centru Zagreba --- Autor Ivan Halar Sudar se dogodio dogodio na Branimirovoj i Držićevoj ulicii ::: Iz dostupnih podataka "večernjaka" - središte sadašnjeg Zagreba je omeđeno Draškovićevom na istoku, Glavnim kolodvorom na jugu, Črnomercem na zapadu i Medvednicom na sjeveru. __ Naime na tim su mjestima bile mitnice i nakon 1945.g. __ Uz to je i službena općina Centar u tim okvirima (za one koji ne razumiju - Centar u prijevodu na službeni jezik u Hrvatskoj znači Središte. - Branimirova nije u Centru, nego spada pod drugu općinu -Medveščak, dok Držićeva spada pod općinuTrnje. __ Kad već pišete o Zagrebu, dajte se malo i informirajte koja ulica se gdje nalazi. __ Pogotovo kad na otoku Murter postoje dva naselja - Murter i Betina, jedno od drugog udaljeni 0 metara (prometna oznaka mjesta jednog i drugog naselja nalaze se jedno nasuprot drugom u istoj ulici), a središta su im 1.000 metara udaljena. __ Branimirova je prometno od Centra Zagreba (Jelačić plac) 2.500 metara - prema "taximetru". __ Nije mi jasno da trojca "novinara" nisu u stanju provjeriti gdje se nalazi koji dio Zagreba i kako se taj dio Zagreba službeno, može i neslužbeno zove. __ Na žalost pišu o događajima po ulicaama u sadašnjim granicama grada Zagreba, a da pojma nemaju gdje se koja ulica nalazi.

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
11:38 06.04.2018.

Pa ti radi do 67

Avatar rubinet
rubinet
13:30 06.04.2018.

cijela satnija novinara izvješćuje o jednoj prometnoj nesreći....??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije