Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Više od tisuću testova čeka na obradu

U Zagrebu su 853 novozaražene osobe. Jeleč: 'Od utorka prelazimo na kombinaciju PCR i brzih antigenskih testova'

Testiranje na covid na Zagrebačkom velesajmu
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
30.10.2020.
u 11:00

Epidemiolog Branko Kolarić rekao je da imamo 10 puta više zaraženih nego prije nekoliko tjedana te da je taj podatak alarmantan

U Zagrebu su 853 osobe pozitivne na koronavirus, kazali su na presici zagrebačkog Stožera.

Zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Sandra Šikić kazala je kako je u Zagrebu provedeno 1918 testiranja.

"Virus je zabilježen u pet domova za starije kod 17 korisnika i jednog djelatnika. U osnovnim školama pozitivno je 10 učenika, 8 nastavnika i 1 asistent, a za 389 učenika određena je samoizolacija. U srednjim školama pozitivna su 23 učenika i jedan nastavnik, a 468 učenika je u samoizolaciji. Određena je mjera samoizolacije 91 djelatniku iz policije.

Testiranje

"U ovom trenutku nalazimo se u poziciji da je situacija takva da su kapaciteti i na nacionalnoj razini i u Gradu Zagrebu su premašili ljudske i tehničke potencijale. Pokušajem da otvorimo još punktova povećan je broj testiranja. Više od tisuću testova čeka obradu. Od utorka prelazimo na kombinaciju PCR testiranja i testiranja brzim antigenskim testovima. To je jedino rješenje zbog ovolikog broja zaraženih osoba", kazao je Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za obrazovanje.

"Antigenski testovi bit će samo za one sa simptomima. Pozivam građane da se odgovorno ponašaju", dodao je Jeleč.

Epidemiolog Branko Kolarić, gostujući u emisiji ''Dobro jutro, Hrvatska'' HRT-a rekao je da imamo deset puta više zaraženih nego prije nekoliko tjedana te da bi nas taj podatak trebao alarmirati. Istaknuo je i kako očekuje da ćemo do kraja godine imati jedno ili dva registrirana cjepiva te da bi se moglo krenuti s cijepljenjem u ožujku/travnju sljedeće godine.  

Video: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus: ''To je preduvjet za dobivanje realnih brojeva inficiranih''

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
11:54 30.10.2020.

Zaraženih je barem 10X više i skrivaju se od zdrastva i dalje šire zarazu:)

ZV
Zvjerko1
11:44 30.10.2020.

Ma koga vi... Zagrebački stožer objavi da ima 246 novozaraženih, a onda taksativno nabroji: Velika Gorica-38, Rugvica-35, Samobor-30, ZAPREŠIĆ-26 i Jastrebarsko-21. I onda se čudite što vam narod ne vjeruje.

Avatar JPlesi
JPlesi
01:13 02.11.2020.

hahahahaha do sad se nije moglo tako brzo imat rezultat ...sad odjednom idu i na to heheheh tu se vidi iz aviona da brzaju i da žele sve ubrzati kako bi nas sve stavili zaraznima i tako sve stavili pod kontrolu i uvaljali cjepiva i lijekova....pa mala djeca vas čitaju koliko ste uvjerljivi heheheheh koji cirkus

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije