Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ 365:

'Neprihvatljivo je da roditelji moraju preuzeti odgovornost za sigurnost i zdravlje djeteta'

Djeca
Foto: Getty Images
1/3
08.05.2020.
u 15:00

Čak 95% roditelja zagrebačkih učenika izjasnilo kako u postojećim uvjetima ne žele dovoditi djecu u škole, priopćili su iz stranke.

Od ponedjeljka ponovno su u pogonu predškole i razredna nastava, a sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" pokrenuo je peticiju kako bi se zaustavila odluka o pokretanju nastave te da se do kraja ove škole godine provede na daljinu. Ovu je, naime, peticiju poduprla i Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti navodeći kako se roditeljima na teret i odgovornost stavlja sigurnost njihove djece te da bi takav način rada "ozbiljno ugrozilo ustavom zajamčeno pravo na jednako obrazovanje, pod jednakim uvjetima".


 
"Činjenica je da u školama nije moguće stvoriti uvjete za rad propisane gore spomenutim uputama i preporukama, a uspostavom redovitog odgojno-obrazovnog rada u ovome trenutku ozbiljno se ugrožava zdravlje i sigurnost djece, učenika i zaposlenika škola. Neprihvatljivim također smatramo činjenicu da se roditelje, unatoč tome što čak ni znanstvena i stručna javnost nemaju potpune spoznaje o bolesti COVID-19, prisiljava da na sebe preuzmu procjenu rizika i punu odgovornost za sigurnost i zdravlje njihova djeteta u školama, uslijed čega se čak 95% roditelja zagrebačkih učenika izjasnilo kako u postojećim uvjetima ne žele dovoditi djecu u škole", priopćili su iz stranke.

Komentara 2

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:05 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m

Avatar SandraEE79
SandraEE79
22:28 09.05.2020.

w​w︅︆​w​.​​l​o︅︆v​e​︅︆​x​​x​​.​c​︅︆l​​u​b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije