Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plesom protiv mina

Neobičan projekt: Razminirana polja kao plesni podij

protunapad
Montažstroj
14.01.2013.
u 09:55

Projekt počinje 28. siječnja edukativno-kreativnom radionicom u prostorima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu, na kojoj svi zainteresirani mogu saznati potrebne informacije i specifičnosti sustava razminiranja u Hrvatskoj

Koliko još minskih naprava diljem Hrvatske “spava” u zasjedi i čeka da ubije, uništi i ozlijedi te jesu li razminirana područja uistinu sigurna, pitaju se članovi nezavisne umjetničke skupine Montažstroj.

Kako bi odgovorili na ta pitanja i ispitali koliko je naša zemlja slobodna, osmislili su projekt “Protunapad”, odnosno testiranje minske opasnosti tijelima plesača.

Plan im je sastaviti izvedbenu skupinu čiji će plesači biti dovoljno hrabri da stupe na razminirana polja i zaplešu na njima.

Projekt počinje 28. siječnja edukativno-kreativnom radionicom u prostorima Tribine Grada Zagreba na Kaptolu, na kojoj svi zainteresirani mogu saznati potrebne informacije i specifičnosti sustava razminiranja u Hrvatskoj. Radionica će trajati do 2. veljače, a Montažstroj poziva sve plesače i one koji vole ples, te su dovoljno hrabri da se odvaže na ovakav projekt, da se prijave do 26. siječnja. Buduća skupina “Protunapad” tijekom ove i iduće godine će, uz pratnju snimateljske ekipe, otputovati na 12 razminiranih lokacija u Hrvatskoj, kako bi svojim plesom zagovarali ljudsko pravo na slobodu kretanja te, dakako, upozorili na problem mina u zemlji.

Komentara 1

DR
drznedaj
10:19 14.01.2013.

To ak koja ostane pa da plesaci pociste :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije