Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TREŠNJEVČANKA LJUTA:

'Nekulturni građani ostavljaju glomazni otpad u parku, a nitko ne reagira'

Foto: Privatni album
02.06.2020.
u 16:54

Puhalo je kontaktirala vijeće Gradske četvrti Trešnjevka sjever, kao i Komunalno redarstvo, 12. i 18. svibnja te zamolila da se konačno postavi znak zabrane odlaganja otpada. No, nažalost, to se još uvijek nije dogodilo.

Zagreb možemo komotno zvati gradom smeća - poručila je Nives Puhalo koja već podulje vrijeme ima problema s odlaganjem glomaznog otpada u malenom parku u Ogrizovićevoj ulici.

- Pa zar je takvo ponašanje primjereno za jedan europski grad i 21. stoljeće - upitala se Puhalo koja s prozora svog stana konstantno gleda različit građevinski materijal, daske, kašete pa čak i stare prljave madrace. Nakon potresa situacija je postala još i gora zbog učestalijih radova diljem stanova u Trešnjevci. 

- Žena koja je nedavno u centru grada zasadila cvijeće dobila je kaznenu prijavu, a ovdje nitko nikad ne intervenira. Jednog gospodina sam čak osobno zamolila da daske ostavi negdje drugdje, a on mi je samo rekao da se maknem i da to 'nisu moja posla' - prisjetila se Puhalo koja priznaje da Holding odradi svoj dio posla po pitanju skupljanja otpada, ali još uvijek nisu pronašli efikasno rješenje za divlji deponij.

Puhalo je kontaktirala vijeće Gradske četvrti Trešnjevka sjever, kao i Komunalno redarstvo, 12. i 18. svibnja te zamolila da se konačno postavi znak zabrane odlaganja otpada. No, nažalost, to se još uvijek nije dogodilo. 

- Živimo na 10 minuta od strogog centra grada, a osjećamo se kao da smo na zadnjim marginama nekog neuređenog grada. Na Europskom trgu već su postavljene pametne kante za smeće, a mi živimo u svinjcu - zaključila je cijelom situacijom frustrirana Puhalo.

Iz Komunalnog redarstva nismo dobili odgovor kad će se postaviti znak zabrane odlaganja otpada.

 

Komentara 1

CR
crna.rupa
20:26 04.06.2020.

Od kada je gradonačelnik to što je, Zagreb je postao smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije