Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AKTIVIRALO SE KLIZIŠTE

Nedavno uređena šetnica pošla u šetnju

Klizište u Ivanjoj Reci
Foto: Željko Hladika/24sata
1/3
24.10.2019.
u 08:26

Klizište se aktiviralo u utorak popodne, a sanacija je počela jučer rano ujutro

Osnovna škola u Ivanjoj Reki otvorena je prije samo mjesec dana, a već se suočava s velikim problemom.

Prekjučer popodne, naime, aktiviralo se klizište u njenoj blizini pa je cesta počela “putovati” prema školi i njenim učenicima. Jučer je počelo kliziti i parkiralište pa se moralo evakuirati. Zbog pukotina na cesti, kao i asfalta koji je na mjestima skliznuo i do pola metra niže, cijelo područje šetnice i parkirališta postalo je opasno, a put i stepenice kojim djeca dolaze u školu trenutačno se ne mogu koristiti iz sigurnosnih razloga.

A sve je krenulo, objašnjavaju stanovnici Ivanje Reke, kada su radnici počeli bagerom kopati produbljivati kanal kraj šetnice. Ispod ceste i parkirališta su, naime, instalacije za kanalizaciju na dubini od šest metara. Tu je postojao kanal pa ga htjeli dodatno produbiti.

– Sve je samo počelo kliziti. U roku od sat vremena već je prema školi proklizalo barem pola metra nasipa – kazala je djelatnica škole koja živi preko puta, a drugi navode da je na mjestima zemlja otklizala i više od metra, jedan se stup nakrivio, a i rasvjeta je prestala raditi.

Kako kažu stanovnici naselja, cesta, parking i cesta kraj škole su zapravo nasip koji je asfaltiran pa im zato nije bilo neobično da je došlo do klizišta. A kako se ispod klizišta, dodaju, nalaze salonitne kanalizacijske cijevi, boje se da ne dođe do pucanja i dodatne štete.

Kažu i da su i škola te šetnica kraj nje nezgodno sagrađeni, pa strahuju da u budućnosti ne bi nastradala i obrazovna ustanova.

– Došlo je do oštećenja šetnice koja je nedavno rađena i tome je obaviješten mjesni odbor. Problem su odmah vidjeli i izvođači radova koji su već idući dan oko šest ujutro počeli sa sanacijom. Nema razloga za brigu, uvjeren sam da će sve napraviti prema pravilima struke – kaže predsjednik Vijeća gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, pod čiju upravu spada Ivanja Reka.

VIDEO: Sanacija klizišta na Aleji Bolognje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije