Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gdje štede?

Neće povisiti cijene usluga, ali prodaju imovinu grada

Sandra Švaljek
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
02.12.2014.
u 11:00

Plan je amandmanima eventualno mijenjati iznose za određene stavke. A naknadno će biti utvrđeno koje

Vatrogastvo, socijalna skrb, zdravstvo, školstvo – sve su to područja kojima se oduzelo najviše, barem prema prijedlogu proračuna za 2015. godinu koji je u odnosu na 2014. manji za 450 milijuna kuna, a koji će pred zastupnike u prvo čitanje na današnjoj sjednici Gradske skupštine.

Upravo će spomenuta područja izgubiti točno 330 milijuna kuna, a u Gradu nadu polažu u amandmane kojima bi predviđene iznose određenim kategorijama ipak poslije mijenjali. Poput iznosa za vrhunski sport koji je u sadašnjem prijedlogu proračuna posve eliminiran.

– U ovom kratkom roku ne možemo reagirati. Sada idemo na ovaj prijedlog proračuna, no iskreno se nadam da će Vlada najavljenim mjerama kompenzirati dio novca koji smo uprihodili od poreza i prireza – poručio je Slavko Kojić, pročelnik za financije. Kroz amandmane, u planu je, barem prema najavama dogradonačelnice Sandre Švaljek, i povećanje iznosa za pučke kuhinje, ali i subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne i vjerske vrtiće.

– Za privatne je vrtiće predviđen iznos od 73 milijuna kuna, što je na razini ove godine. Razmotrit ćemo mogućnost povećanja te stavke – rekla je Švaljek. Kako u Gradu ne mogu povisiti prirez, način da pribave oduzeti novac je i prodaja Zagrepčanke, Gredelja ili pak povišenje cijena komunalnih usluga.

– Do povećanja cijena neće doći. Prodaja imovine jednokratna je mjera, no te mjere imaju smisla samo dugoročno. Već smo ranije najavljivali da ćemo aktivirati tu imovinu – odgovorila je Švaljek, svjesna da će takav proračun najviše osjetiti socijalno ugroženi.

– Nismo mogli utjecati na to – poručila je Švaljek aludirajući na Vladu i njezino reduciranje poreza na dohodak, od kojeg će, kako je to napomenuo Slavko Kojić, koristi imati samo oni koji i sada zarađuju više od 13 tisuća kuna mjesečno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije