Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'VLA-VLA-VLAJLAND CABARET'

Ne propustite: Hit predstava s Ecijom Ojdanić premjerno danas u Vidri

Foto: PR
1/5
18.10.2020.
u 12:52

Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, koju je maestralno utjelovila Ecija Ojdanić, sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku.

 Krenula je turneja monodrame Vla-Vla-Vlajland cabaret u kojoj je narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, maestralno utjelovila Ecija Ojdanić Pokazala se pravim spektaklom po čitavoj Jadranskoj obali, a danas se, u 20 sati, napokon i premijerno prikazuje u kazalištu Vidra.

Predstava je to kazališta Moruzgva, koja je zapravo, nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva – ‘Cabaret preko veze’. U tom je cabaretu posebnu simpatiju publike privukao je lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici. Narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu, koju je maestralno utjelovila Ecija Ojdanić, sudbina je odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera.

Redatelj i autor teksta, Ivan Leo Lemo vrlo je slikovito opisao tu igru „vlaškog jezika“.

- I Ecija, moja višedesetljetna muza, i ja podrijetlom smo Vlaji iz Dalmatinske zagore pa smo ovaj kolerično melodramatični, dramsko kabaretski mono maraton otrčali kozjim stazama vlaškog dijalekta. Golim smo jezicima krčili drače, nabadali smo tabane na grube augmentative, proklizavali smo niz strme litice jezičnog krajobraza koji je krški okrutan, ali i pitoreskno očaravajuć – navodi Ivan Leo Lemo. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije