Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šesti put

Nastavlja se 34. sjednica Skupštine, traje burna rasprava oko Srebrnjaka

Zagreb: Nastavak 34. sjednice zagrebačke Gradske skupštine
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/5
Autori: Hina, Hana Ivković
09.07.2020.
u 12:32

- Ovo je najgora tema i najveća sramota od neke gradske situacije koja se napravila - kazao je Tomašević i uputio poruku onima za koje smatra da su odgovorni: Sramite se!

Po šesti put nastavljena je 34. sjednica zagrebačke Gradske skupštine, a ako ta sjednica tijekom dana završi trebala bi početi i 35., tematska sjednica o potresu u Zagrebu.  U tijeku je rasprava o 59. točki na dnevnom redu, onoj o stanju u Srebrnjaku. 

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević jedan je od najglasnijih i najemotivnijih u raspravi, pa je tako rekao da bi bolnicom trebali upravljati država i Ministarstvo zdravlja umjesto Grada i naglasio da ondje postoji mobing 

- Ovo je najgora tema i najveća sramota od neke gradske situacije koja se napravila - kazao je Tomašević i uputio poruku onima za koje smatra da su odgovorni: Sramite se! A na to je dobio reakciju od predsjednika Skupštine Drage Prgometa koji mu je oduzeo riječ. 

Tomašević je i prije sjednice komentirao dnevni red, rekavši da je na njemu ono što je oporba inicirala - a to je izvješće vezano za potres te izvješće o stanju u Dječjoj bolnici Srebrnjak, gdje je, kako kaže, stanje sve gore i gore i zanima ga koji će biti odgovori Gradske uprave na to. A što se tiče  one nadolazeće, tematske sjednice dodao je da su tek sada krenule detaljne procjene štete i da se od građana traži da ostanu doma, da ne idu na ljetne godišnje odmore kako bi se mogle napraviti detaljne procjene štete.

- Što se čekalo s time do sada, zašto se to nije moglo u zadnja tri i pol mjeseca napraviti? - pita Tomašević, te napominje i kako će na tematskoj sjednici o potresu vidjeti mjere koje je gradonačelnik Milan Bandić predložio, a kojima bi se bar malo pomoglo građanima koji su najviše pogođeni potresom.

Tomašević kaže da će se u oporbi dogovoriti hoće li podržati te mjere jer ima nekih pravnih problema vezanih za taj prijedlog odluke a koje se odnose na utjecaj koji će to dugoročno imati na gradski proračun, tako da nije jasno je li formalno ispravna odluka.  Upitan što očekuje od HDZ-a, koalicijskog partnera gradonačelnika Bandića u Gradskoj skupštini, ističe da je to "pitanje za milijun dolara".  

 - To je pitanje za milijun dolara hoće li HDZ ostati u koaliciji i dalje s Milanom Bandićem budući da im sada doslovce ne treba - kaže Tomašević. Misli da HDZ sprema svog kandidata ili kandidatkinju za gradonačelnika ili gradonačelnicu Zagreba, i u tom smislu je moguće da će ipak htjeti zadržati "poluge moći" sve do lokalnih izbora koji će se održati u svibnju iduće godine. Što se tiče samg HDZ-a na pitanje hoće li stranka i dalje podržavati gradonačelnika Bandića, zastupnik Kazimir Ilijaš kazao je da HDZ ima svoj stav i tog će se stava pridržavati.

- One točke koje idu u interesu građana grada Zagreba, te točke ćemo podržavati kao i do sada, za one koje smatramo da se trebaju promijeniti ili da nisu adekvatne u ovom trenutku da se podrže, njih nećemo. Naš stav je bio takav  i prije, takav je i sada i takav će biti i u budućnosti - istaknuo je. 

 

Komentara 2

CR
crna.rupa
14:19 09.07.2020.

Kako to Čavlović presuđena a za Bandića nije ni pokrenuto jer nema osnova a radi još gore stvari.

LA
larala
14:19 09.07.2020.

Tomaševića, tj. vuka u janjećoj koži vezano uz potres i sanaciju grada jedino brine utjecaj koji će dugoročno imati na gradski proračun al, ga ne brine što su građani Zagreba samo kroz porez i prirez odavno pretplatili svaku pomoć, ostaleale namete da i ne spominjemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije