Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt Ilica

Napušteni psi iz Dumovca u sklopu performansa "Šetanje napuštenosti" prođirali Ilicom

Šetanje napuštenosti Ilica
Foto: Azil Dumovec
1/3
13.09.2020.
u 18:30

U sklopu performansa Labrović i građani su sa psima iz Dumovca zajedno došli Ilicom s Trga Franje Tuđmana do Britanskog trga

Dio Ilice danas je se pretovorio u poprište nekoliko umjetničkih perfomansa, a svi su izvedini u sklopu Projekta Ilica Q'Art. Među njima je i onaj konceptualnog umjetnika Siniše Labrovića "Šetanje napuštenosti", a uključio je dvadesetak životinja iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu.

"Ilica je poseban slučaj jer je doslovno napuštena na dva načina. Nekada žila kucavica grada, danas je dom napuštenim radnjama na što Projekt Ilica i pokušava ukazati. Potres ju je djelomično ispraznio i od stanara, a u tu su se priču napuštenosti savršeno uklopili i napušteni psi", stoji u opisu koji je Azil Dumovec ostavio na svom Facebook profilu. U sklopu performansa Labrović i građani su sa psima iz Dumovca zajedno došli Ilicom s Trga Franje Tuđmana do Britanskog trga,  stoji u objavi, a nakon toga svatko je sa psom, nalik na prave vlasnike pasa, krenuo svojim putem – neki u daljnju šetnju, a neki na kavu.

 - Drago nam je da su naši psi mogli sudjelovati u ovom vrijednom performansu! Nadamo se da će se neki od njih udomiti u ovaj dio grada te da ćemo ih i ubuduće vidjeti u šetnjama Ilicom. Naime, mnogi naši manji psi svoju novu adresu pronalaze upravo u srcu Zagreba - kazao je Azilu Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu. Dodao je da je trenutačno u Skloništu 65 pasa, a da ih je prošle godine u isto vrijeme bilo dvostruko više.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije