Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donji Grad

Najnovije Bandićevo obećanje – za deset dana širit će se Park B. Kašića

18.05.2015.
u 09:51

Već godinama postoje inicijative mjesnog odbora, gradske četvrti i samih stanovnika

Gotovo stotinu djece tiska se svakodnevno na toboganu, penjalici, ljuljački, vrtuljku na dječjem igralištu u sklopu Parka Bartola Kašića. Već godinama postoje inicijative mjesnog odbora, vijeća gradske četvrti, ali i Zagrepčana koji žive u blizini Kvaternikova trga da se igralište proširi. Nekoliko su puta potpisivali peticiju, a samo lani prikupljeno je više od 500 potpisa. Tražili su i mišljenje Gradskog zavoda za zaštitu spomenika jer se park nalazi unutar povijesne urbane cjeline grada Zagreba i upisan je u registar kulturnih dobara RH. Od njih su dobili odgovor da mogućnost za proširenje postoji.

– Igralište je sa sjeverne strane omeđeno polukružnom sjenicom. S istočne i zapadne strane omeđeno je postojećim pješačkim stazama. Zahvat proširenja u tom slučaju bio bi moguć isključivo u smjeru sjevera – piše u dopisu Zavoda za zaštitu spomenika.

No isto su tako napomenuli da su kontaktirali s autoricom idejnog i izvedbenog projekta parka prof. dr. sc. Brankom Aničić koja je odbacila mogućnost bilo kakvog proširenja igrališta, kao i mijenjanje izvornog projekta. No mnogo se toga promijenilo od 1993. kada je projekt realiziran, kažu stanovnici koji se ne slažu s odlukom arhitektice, a među glavnim argumentima veći je broj djece.

– Jedno takvo proširenje ne iziskuje velik novac. Park koristi dječji vrtić Vedri dani, dakle stotinjak djece svaki dan, a koristi ga i mnoštvo djece koje tamo živi – rekla je HDZ-ova zastupnica Margareta Mađerić, koja je i u Gradskoj skupštini pokrenula pitanje parka i inicirala rješavanje problema, kojem se, čini se, pomalo nazire kraj. Naime, park je obišao i gradonačelnik Milan Bandić, koji je obećao proširenje.

– Za deset dana je otvaranje novog parka – kazao je Bandić. Branka Aničić do zaključenja broja nije odgovorila na upit. (pb)

Komentara 13

Avatar karlo
karlo
10:48 18.05.2015.

Lako je sa tuđim .......... mlatiti po plotu,i trošiti novce koji nisu njegovi.Nek da svoje novce kad tak "VOLI" ovaj grad.Njegova ljubav prema Zagrebu svodi se samo o novcu koji voli najviše od svega.I kaj si misli da smo tak bedasti da ne kužimo od kud Hanžekoviću 15 milja.Mislim da je to lova koju je Bandić nahrdal za sve ovo vrijeme kaj je na čelu grada

Avatar liquidsky
liquidsky
13:55 18.05.2015.

Haha, vidi ti njega - okružen publikom, pokazuje rukama, maše, nešto izgovara, tumači valjda i uživa hahahahaha! Povijesni udžbenici puni su takvih likova, poznatih po svemu samo ne po dobrom.

DL
Dženan_Lor
11:31 18.05.2015.

Bandic sta obeca to i napravi! Svaka cast na tome!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije