Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vraća se kavkaz

Nakon tri godine ponovno se otvara kultno okupljalište književnika, rokera, glumaca

kavana Kavkaz
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
20.10.2018.
u 13:00

Preuređeni lokal bit će otvoren 30. listopada

Kazališna kavana, lokal na uglu Masarykove i Trga Republike Hrvatske, u kojoj su se godinama okupljala poznata književna, glazbena, glumačka i novinarska imena, stoji prazan još od 2015. godine.

Tada je, naime, stavljen pod ključ zbog poreznih dugova. No, s novim vlasnikom Tomislavom Rajićem dolaze i nova vremena za kultno mjesto koje će 30. listopada ponovno otvoriti svoja vrata. Bit će to prostor koji odiše stilom, kaže arhitektica Mirta Mujačić Đaković iz studija Design MM Projekt, koja potpisuje uređenje interijera. Kombinirala je tradicionalno s modernim pa u prostor uključila i detalje koji podsjećaju na vremena sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća, kada je Kavkaz bio najpopularniji.

Njegova je povijest pak duga čak 120 godina i uvijek je imao status kulturne meke pa je, primjerice, poslije Drugog svjetskog rata bio omiljeno zagrebačko okupljalište u koje su zalazili Antun Gustav Matoš, Tin Ujević, Antun Branko Šimić, Janko Polić Kamov... Za vrijeme novog vala doživio je svoje zlatno doba i bio dio poznatog trokuta Kavkaz – Zvečka – Blato.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
22:09 20.10.2018.

Zaboravili ste napisati da se tu i malo lijevo u bivšoj Jugi kupovala najbolja''roba'' a u Crno bijelom svijetu niti riječi o znamenitosti toga kultnog mjesta.Lp.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije