Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strogi uvjeti za spasioca

Nakon stroge provjere plivanja i ronjenja slijedi spasilačka obuka

04.05.2018.
u 09:39

Pod sloganom “Postani spasilac na gradskim bazenima i jezerima” poziva se građane da dođu na testiranje u Utrinu.

Treba znati plivati prsno i slobodno, moći preplivati 400 metara za manje od osam minuta te roniti 25 metara u daljinu. Tko to uspije, a ima najmanje 18 godina, završenu srednju školu ili upisan završni razred, može pristupiti tečaju za osposobljavanje za spasioca koji provodi ustanova Upravljanje sportskim objektima Zagreb.

Pod sloganom “Postani spasilac na gradskim bazenima i jezerima” poziva se građane da dođu na testiranje koje se tijekom svibnja svakog utorka od 10 i svake srijede od 14 sati održava na bazenu Utrina u Kombolovoj ulici 4a. Tko ispuni normu i uspije se priključiti zagrebačkoj Spasilačkoj službi, proći će sedmodnevni tečaj i dobiti licenciju te će tijekom cijele godine moći raditi na zatvorenim bazenima, a tijekom ljetne sezone na otvorenim bazenima i jezerima.

Spasilačka služba je prošle godine na Jarunu i Bundeku imala 110 intervencija, od kojih se 11 odnosilo na uspješno izvlačenje osoba iz vode te spašavanje od utapljanja. Nažalost, lani su se na Jarunu dogodila i dva utapanja sa smrtnim ishodom.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:55 04.05.2018.

Hm, lijepo, samo mi ova budalaština koja postavlja normu ronjenja 25 metara u daljinu, nekako ne sjeda. Kuda će čovjek, ako vidi da se netko utapa u bazenu roniti 25 metara i protiv koga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije