Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Nakon naše priče o semaforu koji "blinka" 35 godina, stigao odgovor iz Grada!

Semafor na Sesvetskoj cesti ne radi već godinama
Tomislav Miletić/PIXSELL
16.09.2021.
u 16:00

Ovime se, čini se, konačno nazire kraj mukama tamošnjih stanovnika. Podsjetimo, na križanju kojim dnevno prolazi više od 80 tisuća vozila od mještana Kraljevečkih Novaka doznali smo kako je semafor postavljen još davne 1986. uoči Univerzijade, ali nikada nije radio kako treba.

Nakon objave priče u Večernjem listu o semaforu u Sesvetama koji već 35 godina "blinka" žuto stigao je i odgovor nadležnog gradskog ureda.

-Gradski ured za promet trenutno radi na realizaciji projekta uređenja dijela Sesvetske ceste - produljenje desnog skretača na prilaznu prometnicu čvora autoceste A4 te optimizacija rada semaforskih uređaja na križanjima Sesvetske i Selske ceste s prilaznim prometnicama na A4.

Navedeni projekt obuhvaća uređenje postojeće prometnice, odnosno produljenje desnog skretača u zoni raskrižja Sesvetske ceste i prilazne prometnice na čvor na autocesti A4, u kojem je planirano produljenje desnog skretača te rekonstrukcija i modernizacija postojeće semaforske instalacije na predmetnim križanjima, a sve u cilju smanjenja zagušenja prometa u vršnim satima te povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu.

Također, u planu je i uređenje nogostupa i sustava oborinske odvodnje u dužini zone zahvata. Programom za 2021. godinu predviđena su sredstva za realizaciju navedenog projekta, a trenutno je u pripremi potrebna tehnička dokumentacija za raspisivanje javnog natječaja. - stoji u odgovoru resornog pročelnika Dinka Bilića.

Ovime se, čini se, konačno nazire kraj mukama tamošnjih stanovnika. Podsjetimo, na križanju kojim dnevno prolazi više od 80 tisuća vozila od mještana Kraljevečkih Novaka doznali smo kako je semafor postavljen još davne 1986. uoči Univerzijade, ali nikada nije radio kako treba.

Komentara 2

IG
Igi81
18:56 16.09.2021.

Tradicionalni birokratski odgovori. Radi se na realizaciji, radi se na dokumentaciji, radi se na natjecajima za izvodace radova... A semafor blinka manje vise vec 35 godina.

TB
taras.buljba
14:06 16.05.2023.

Taj semafor je radio jedno vrijeme i pravio kolonu do Dugog Sela a promet je bio dupla manji od danasnjeg i onda je to konacno neka glava iskljucila dok se ne uskladi i eto nije 30 godina dobro i zivimo kako brzo radimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije